Pretraga

4 dizajn neodoljiva projekta dizajnerke Adi Goodrich u koje smo zaljubljeni

4 dizajn neodoljiva projekta dizajnerke Adi Goodrich u koje smo zaljubljeni

Tekst: BURO.

Ponekada nam je stvanro potrebna kombinacija fantazije i utopije, jer znate, život ponekad ume da zaljulja na bezveze. U tom slučaju pojačavamo estetske nadražaje i kao pčele idemo na jarke boje i snene kombinacije oblika koje kao da nam govore sve će biti okej. Upravo tako dizajnira Adi Goodrich, ona je suosnivačica studija Sing Sing i tokom godina rada postala je prepoznatljiva po projektima koji momentalno donose osmeh na usne. Ona kombinuje boje tako da dobija skoro hipnotičke paterne, a pri projektovanju vodi računa kako je prostor osvetljen, odnosno kako prirodno svetlo tu pada, pa i sunce postaje ravnopravni partner u dizajnu. Zato vam danas donosimo naše favorite iz njenog pera, inspiracija je zagarantovana!

FLAMINGO ESTATE OFFICE

4 dizajn neodoljiva projekta dizajnerke Adi Goodrich u koje smo zaljubljeni (фото 1)
4 dizajn neodoljiva projekta dizajnerke Adi Goodrich u koje smo zaljubljeni (фото 2)
4 dizajn neodoljiva projekta dizajnerke Adi Goodrich u koje smo zaljubljeni (фото 3)

Za imanje Flamingo sigurno ste čuli (posebno ako pratite BURO. objave), radi se o predivnoj kući koju je uredio Studio KO, dok je Adi bila zadužena za opremanje njihove kancelarije. U ofisu je smešteno sve što se očekuje od poslovnog prostora, tu su mesta za zajedničko sedenje, privatne sobe, biblioteka i odvojeni prostori za telefoniranje. Ono što je najbolje jeste što ništa ne izgleda onako kako zamišljamo tradiocionalni ofis, naprotiv Flamingo Estate Office izgleda kao udoban stan u koji bismo se uselili bez razmišljanja.

MARZ COMMMUNITY CLUB

4 dizajn neodoljiva projekta dizajnerke Adi Goodrich u koje smo zaljubljeni (фото 4)
4 dizajn neodoljiva projekta dizajnerke Adi Goodrich u koje smo zaljubljeni (фото 5)
4 dizajn neodoljiva projekta dizajnerke Adi Goodrich u koje smo zaljubljeni (фото 6)

Nano pivnica Marz Community Club u Čikagu je plod saradnje Adi i arhitekte Charlija Viza. Osnovna nit inspiracije bio je izgled retro atletskih klubova. Sve je podređeno druženju, zato su stolovi veliki i mogu se deliti po volji. Zelena, plava, bordo, krem i boja drveta se provlače svuda, a kolorna igra dodatno je razigrana elementima koji su posebno pravljeni za ovaj prostor, kao što su umetnička dela od drveta i okrugli lusteri. Zanimljivo je da toalet nije podeljen po polovima, nego gosti mogu birati između „All of us“ and „Everyone“ prostorija.

Wine and Eggs

4 dizajn neodoljiva projekta dizajnerke Adi Goodrich u koje smo zaljubljeni (фото 7)
4 dizajn neodoljiva projekta dizajnerke Adi Goodrich u koje smo zaljubljeni (фото 8)
4 dizajn neodoljiva projekta dizajnerke Adi Goodrich u koje smo zaljubljeni (фото 9)

Ovo je radnja za koju svaki put kad protrči po našem Instagram fidu pomislimo kako bi bilo kul da tako izgleda naša lokalna bakalnica. Wine and Eggs u Los Anđelesu je jednostavno ostvarenje svih retro dizajn snova. Fasada radnje inspirisana je radnjama u Portugalu, dok je enterijer vrlo funkcionalan i priziva neka prohujala vremena. I ovde je Adi obilato kombinovala zelenu, plavu i boju drveta, ali je postigla efekat koji je sasvim drugačiji od enterijera za pivnicu.

IM8BIT OFFICE

4 dizajn neodoljiva projekta dizajnerke Adi Goodrich u koje smo zaljubljeni (фото 10)
4 dizajn neodoljiva projekta dizajnerke Adi Goodrich u koje smo zaljubljeni (фото 11)
4 dizajn neodoljiva projekta dizajnerke Adi Goodrich u koje smo zaljubljeni (фото 12)

Navijamo da sve kancelarije dobiju ovakav fejslift! Jer, iskreno posle sjajnog leta bilo bi lakše vratitit se u ofis koji izgleda kao ovaj koji je Adi osmislila za kompaniju iam8bit. Kancelarija koja se prostire na dva nivoa sada je prostor koji je istovremeno razigran i funkcionalan. Dominira topla tekstura drveta i vajb sedamdesetih koji je postignut kroz kombinovanje braon, krem i boje cigle.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor