Pretraga

5 trendova koji će vladati svetom enterijera u 2021. godini

5 trendova koji će vladati svetom enterijera u 2021. godini

Tekst: BURO.

Da li je iko na početku 2020. godine očekivao da ćemo ovoliko vremena provesti kod kuće? Niko! Ponovo smo se upoznali sa prostorom koji smo nekada kreirali za sebe, otkrivajući sve njegove vrline i mane. Mnogi od nas su opsesivno prelazili Instagram i Pinterest u potrazi za novim rešenjima kojima bi mogli da sve osveže. Prioriteti su skrenuli sa polja bukiranja egzotičnih putovanja, na stvaranje lične oaze. I naravno da smo sa više pažnje pratili trendove u svetu dizajna. A oni su u ovoj zalazećoj godini nalagali više organske oblike, prirodne materijale i komade sa pričom. Tako nekako će se trendovi kretati i u novoj godini sa još većim akcentom na održivom dizajnu i dizajnu koji deluje utešno i „kao da će nas zagrliti“ jer je to defintiivno ono što nam je sada potrebno. Hvatajte beleške.

Organski oblici

5 trendova koji će vladati svetom enterijera u 2021. godini (фото 1)
5 trendova koji će vladati svetom enterijera u 2021. godini (фото 2)

Ovo je trend koji smo gledali kako se razvija cele prošle godine. Krenulo je stidljivo, iz art galerija i od inovativnih dizajnera, a nastavilo se tako munjevito da se pitamo da li će nam u kući ostati ijedan prav ugao i oštra ivica? Ne žalimo se, oblici nameštaja koji podsećaju na onaj iz sedamdesetih godina XX veka, deluju zabavno i lako se uklapaju u enterijer. Sada je sve više kompanija srednjeg cenovnog ranga koje su svoj dizajn pomerile u tom smeru, a u sledećoj godini očekujemo i invaziju od strane pristupačnih lanaca prodavnica nameštaja. Zaobljeni komadi će vašem domu doneti atmosferu mira i nežnosti.

Čupave tkanine

5 trendova koji će vladati svetom enterijera u 2021. godini (фото 3)
5 trendova koji će vladati svetom enterijera u 2021. godini (фото 4)

Krenulo je tako što su odjednom sve modne influenserke, ali i modne kompanije odjednom postali eksperti za kultne fotelje, a onda su ti modeli dobili svoju verziju za moderno doba i to od tkanine sa teksturom. Bukle ne ide nikuda i ne možemo a da ne priznamo da se tome radujemo. Toplina, udobnost i ušuškanost nisu nešto čega želimo da se odreknemo u skorije vreme.

Originalna umetnost

5 trendova koji će vladati svetom enterijera u 2021. godini (фото 5)
5 trendova koji će vladati svetom enterijera u 2021. godini (фото 6)

Sa toliko galerija i umetnika čiji portfolio možete pogledati online i uz toliko specijalizovanih sajtova koji nude umetničke printove po pristupačnim cenama izabrati delo baš po svom ukusu nikada nije bilo lakše. To je takođe i sjajna prilika da podržite mlade umetnike koji su na početku svoje karijere. Bitno je samo da odvojite malo vremena za guglanje i da se pustite kao Alisa u taj čaroban svet.

Vintage komadi

5 trendova koji će vladati svetom enterijera u 2021. godini (фото 7)
5 trendova koji će vladati svetom enterijera u 2021. godini (фото 8)

Sve je više sajtova, ali i Instagram profila koji nude originalne stare komade koji su u dobrom stanju i koji vas mogu dobro poslužiti i u godinama koje idu. Budući da trendovi naginju sedamdesetim i osamdesetim godinama, neki zaboravljeni komadi nameštaja su iznenada iskočili u prvi plan. Ono što je najbolje od svega jeste činjenica da ukoliko se ne radi o nekim kultnim modelima, cene su umerene i sve što vam je potrebno jeste oštro oko i brzi prsti da prvi zgrabite nameštaj koji se pojavljuje u ponudi pošto se radi o limitiranom broju. Ukoliko ste vešti sa DIY projektima to može biti i prilika da uposlite prste i spasite neki komad koji nije u sjajnom stanju i udahnete mu novi život.

Eklektika

5 trendova koji će vladati svetom enterijera u 2021. godini (фото 9)
5 trendova koji će vladati svetom enterijera u 2021. godini (фото 10)

Minimalizam šta to beše? Od kad smo prešli na maksimalnu stranu sveta ne možemo ni da zamislimo da smo živeli u blistavo belim enterijerima ispunjenim skandi vajbom. To nije loše, ali mix and match sistem je još bolji! U 2021. godini nećemo igrati na sigurno kada je enterijer u pitanju i ne plašimo se rizika. Slobodno mešajte teksture, nijanse i printove sve dok ne dobijete svoju dobitnu kombinaciju i prostor ne personalizujete baš po svom ukusu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor