Pretraga

Ako planirate renoviranje, prvo pogledajte šta ova DIY kraljica predlaže

Ako planirate renoviranje, prvo pogledajte šta ova DIY kraljica predlaže

Tekst: BURO.

Znate da volimo dobar DIY projekat, neki su tu da samo uposlimo prste, neki da naučimo da koristimo i komplikovanije alate, nekad je bitno kako će ispasti, nekad ne. Postoje i oni projekti koji su laki i slatki i kao stvoreni da ih pravimo zajedno sa decom. A povremeno se pojave ideje koje ispune svaki mogući kriterijum. I da projekat ne bude prekomplikovan, niti da zahteva puno vremena, nisu potrebne testera i čekić, a rezultat je kompletan spektakl. Recimo to ovako, finalni produkt često ume da deluje kao nešto što smo pokupili u finoj dizajn radnji, a ne da smo potrošili vikend u igri sa farbom i makazama. I gde naći upustva za baš takve DIY projekte? Pravac na Instagram profil i blog Geneve Vanderzeil.

Ako planirate renoviranje, prvo pogledajte šta ova DIY kraljica predlaže (фото 1)
Ako planirate renoviranje, prvo pogledajte šta ova DIY kraljica predlaže (фото 2)

Ovo devojku volimo i pratimo već celu deceniju i za sve to vreme nastavila je da nas oduševljava i svakodnevno pomera granice kreativnosti. Počela je sa DIY idejama koje su se odnosile na modu još dok je živela u Hong Kongu (iz čega je nastala čitava knjiga). A kada se preselila nazad u Australiju i dobila dete više se fokusirala na male projekte vezane za dizajn enterijera. Sa svakim sledećim projektom koji je prikazala brusila je svoje veštine kako samog sklapanja i poznavanja kombinovanja materijala, tako i poznavanja trendova i prepoznavanja it komada koje bi valjalo rekreirati.

Ako planirate renoviranje, prvo pogledajte šta ova DIY kraljica predlaže (фото 3)
Ako planirate renoviranje, prvo pogledajte šta ova DIY kraljica predlaže (фото 4)

Geneva je trenutno preokupirana renoviranjem svog radnog prostora i čitav niz ideja koje je prezentovala u poslednjih par meseci učinio je da nam otpadne vilica (i da sejvujemo u „obavezno probati“ folder baš svaki koji je šerovala). Prvo tu je stočić nalik najpoželjnijem Ferm Living „Distinct Coffee Table“ stolu od travertina, zatim tapacirana zakrivljena klupa kakvu smo videli u HK Living kolekciji, marokanski tepih na kvadratiće koji je jednostavno spojila od dva isečena jeftina shaggy tepiha. Louis Poulsen „Panthella“ stonu lampu kakvu je dizajnirao Verner Panton je rekreirala od obične metalne činije za salatu koju je vešto prefarbala. Podnu lampu napravila je od odbačenih plastičnih flaša. Sada moderni stočić sa stranicama od ogledala izradila je od starog kancelarijskog ormarića sa fiokama.

Ako planirate renoviranje, prvo pogledajte šta ova DIY kraljica predlaže (фото 5)
Ako planirate renoviranje, prvo pogledajte šta ova DIY kraljica predlaže (фото 6)
Ako planirate renoviranje, prvo pogledajte šta ova DIY kraljica predlaže (фото 7)

Lakoća i elam sa kojima ona pristupa svakom projektu su zarazni, a mnoštvo šerovanih projekata od strane njenih pratilaca su dokaz da svako može uz malo truda dobiti komade nameštaja koji izgledaju kao dizajn klasici. Šta čekate? Kišni vikend je kao stvoren za igre, craft projekti će vas opustiti i udaljiti od previše razmišljanja, a rezultat će nesumnjivo biti sjajan. Srećno!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor