Pretraga

Ames nameštaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna

Ames nameštaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna

Tekst: BURO.

Kako živa u toplomeru sve češće pleše oko tridesetog podeoka napokon smo osvestili da ćemo ipak nekako videti kupaće kostime (ovo je definitivno trebalo da shvatimo mnogo ranije), trčati po plićaku i najbitnije, da je krajnje vreme da terase, dvorišta i vikendice dovedemo u pristojno stanje. U to ime, donosimo vam priču o jednom fantastičnom brendu, Ames je ime koje je sinonim za vrlo kvalitne komade za korišćenje napolju, a pored kvaliteta na prvu osvaja dizajnom!

Ames nameštaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna (фото 1)

Ames je osnovala Kolumbijka Ana María Calderón Kayser 2006. godine u Nemačkoj, a tokom godina sarađivala je sa drugim dizajnerima na posebnim kolekcijama, radeći na očuvanju i vrednovanju tradicionalnih kolumbijskih tehnika izrade. Ono što je posebno bitno istaći jeste da su u fokusu proizvodnje metode koje su održive i da se pri izradi koriste obnovljivi resursi.

Ames nameštaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna (фото 2)
Ames nameštaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna (фото 3)

Ana María i dizajner Sebastian Herkner razvili su kolekciju „Caribe“ koja kroz forme i boje odaje počast živopisnoj Kolumbiji. Korišćeni su prirodni materijali, a zbog ručne izrade svaki komad je praktično jednistven. Ove godine na sajmu Maison Object u Parizu predstavili su nove komade ove kolekcije pa su tu nove, još odvažnije boje kao i detalji od italijanskog mermera. Ovog puta inspiracija je bila priroda kolumbijskog regiona Hulia koji je poznat po Tatacoa pustinji i reci Magdalena. Boje oslikavaju zemlju, pustinji i vodu, a pleteni delovi izrađeni su od recikliranih plastičnih niti spojenih tradicionanom tehnikom pletenja pod nazivom „Momposino“. Takođe, Herkner je asortiman proširio i novim tepisima od vune u zemljanim tonovima, ligeštulima i mrežama za ljuljanje...

Ames nameštaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna (фото 4)

Dizajnerka Pauline Deltour je ovogodišnjoj kolekciji pridodala zeleno zidno ogledalo iz serije „Killa“ koje je posebno po tome što je izrađeno od vlakana iraca palmi koje se inače koriste za pravljenje panama šešira.

Ames nameštaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna (фото 5)
Ames nameštaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna (фото 6)

Bez sumnje, ovi fantastični komadi nisu samo lepi već su i dobri za planetu i predstavljaju odličnu temu za razgovor. Proučite Ames ponudu i razmislite o tome da uselite nekoliko njihovih kreacija u svoj dom.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor