Pretraga

Anna Karlin dizajnirala je 11 stanova u zgradi One Manattan Square u Njujorku po tipovima ličnosti

Anna Karlin dizajnirala je 11 stanova u zgradi One Manattan Square u Njujorku po tipovima ličnosti

Poželećete da se uselite odmah!

Tekst: BURO.

Slažemo se da nije lako odlučiti u kom smeru ćete krenuti sa dizajnom enterijera, toliko je različitih stilova u igri, a ako niste vizuelni tip i nemate mnogo iskustva sa dizajnom vrlo je lako pogrešiti. Zato je kompanija koja stoji iza luksuzne stambene zgrade One Manhattan Square odlučila da pomogne svojim budućim stanarima. Oni su se udružili sa multidisciplinarnim studijom Anne Karlin, koji je dobio zadatak da kompletno opremi 11 modela stanova.

Anna Karlin dizajnirala je 11 stanova u zgradi One Manattan Square u Njujorku po tipovima ličnosti (фото 1)
Anna Karlin dizajnirala je 11 stanova u zgradi One Manattan Square u Njujorku po tipovima ličnosti (фото 2)
Anna Karlin dizajnirala je 11 stanova u zgradi One Manattan Square u Njujorku po tipovima ličnosti (фото 3)

Transformisali su stambene jedinice belih golih zidova u stanove jedistvenih likova koji će možda jednog dana živeti upravo tu. Arhetipovi ličnosti uključuju profile kao što su: “glamurozan par”, “urbani baštovan”, “džentlmen”… Za izabrane ličnosti, inspiraciju su pronašli u stvarnom životu i likovima koje srećemo u svakodnevnici.

Anna Karlin dizajnirala je 11 stanova u zgradi One Manattan Square u Njujorku po tipovima ličnosti (фото 4)
Anna Karlin dizajnirala je 11 stanova u zgradi One Manattan Square u Njujorku po tipovima ličnosti (фото 5)

Svi stanovi su opremljeni nameštajem po meri, prostor je optimalno iskorišćen i nudi sve elemente luksuzne rezidencije u Njujorku. Pažnja je usmerena na detalje i umetnička dela koji povezuju priče. Na primer, stan “Green Sanctuary” za gradske baštovane odiše spokojnom energijom koja je postignuta igrom svetlosti i prirodnim tonovima. “Place for Entertaining” je stan koji ima izdvojen prostor koji je idealan za okupljanje društva, a odlikuju ga tople boje i fine teksture kojima je nameštaj presvučen. “Private Quartes” je zamišljen kao prostor koji bi opremila odvažna kustoskinja, Anna i njen tim: tu su kombinovali vintage komade i luksuzne elemente tako stvorivši enterijer koji govori o kuriranom pristupu životu. “Wish you were here” odlikuje eklektična kombinacija boja i dezena i namenjen je kolekcionaru koji želi nameštaj i detalje za kuću koji pričaju posebnu priču.

Anna Karlin dizajnirala je 11 stanova u zgradi One Manattan Square u Njujorku po tipovima ličnosti (фото 6)

Sama zgrada nudi dosta i van ovih posebnih stanova, tu je teren za košarku, kuglana, spa centar sa bazenom… Najbolje od svega, tu je genijalan pogled koji se pruža na Menhetn.

Anna Karlin dizajnirala je 11 stanova u zgradi One Manattan Square u Njujorku po tipovima ličnosti (фото 7)
Anna Karlin dizajnirala je 11 stanova u zgradi One Manattan Square u Njujorku po tipovima ličnosti (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor