Pretraga

Beata Heuman je dizajnerka čiji rad nas je oduševio, proverite zašto

Beata Heuman je dizajnerka čiji rad nas je oduševio, proverite zašto

Tekst: BURO.

Prvo smo počeli da online viđamo fotografije enterijera koje je dizajnirala, a posle pete slike prostorije u kojoj ne možemo da prebrojimo koliko je različitih paterna upotrebljeno, shvatili smo da je vreme da se bliže upoznamo sa radom Beatae Heuman. Skoro čitavu deceniju provela je u Nicky Haslam dizajn studiju, a od 2013. godine kada je započela solo karijeru uspesi se samo nižu. Rođena je u Švedskoj ali živi u Londonu pa njen eklektični stil je zapravo svojevrsan miks novog skandi talasa i tradicionalne britanske estetike.

Beata Heuman je dizajnerka čiji rad nas je oduševio, proverite zašto (фото 1)

Enterijeri koje je ona potpisala najlakše se mogu opisati kao razigrani i originalni iako tu postoji toliko detalja i inovatnivih rešenja da bismo mogli satima da ih proučavamo. Ono što je svim projektima zajedničko jeste upotreba boja i to najčešće u obliku hipnotišućih dezena i to uvek u velikim formatima - ova devojka se ne zadovoljava sitnicama.

Ono što je njoj važno kod svakog projekta jeste da se u enterijeru očita karakter ljudi koji u tom prostoru stanuju, kako kaže tokom godina svako od nas postaje skup pogleda na život i iskustva, a na njoj je da to sve prevede u enterijer.

Beata Heuman je dizajnerka čiji rad nas je oduševio, proverite zašto (фото 2)
Beata Heuman je dizajnerka čiji rad nas je oduševio, proverite zašto (фото 3)
Beata Heuman je dizajnerka čiji rad nas je oduševio, proverite zašto (фото 4)

Primera radi, bez problema će dizajnirati kupatilo crvene boje sa zidovima prekrivenim čuvenim Scalamandré tapetama sa zebrama u masai crvenoj boji. Fornasetti „Nuvole“ tapete će umesto za zid, iskoristiti za vrata ormana. Beata nema problem da sukobljava naizgled nepomirljive stilove i teksture, jer joj njeno znanje iz istorije umetnosti i dizajna daje privilegiju da stvori fantastične kombinacije koje nikome ne bi pale na pamet.

Beata Heuman je dizajnerka čiji rad nas je oduševio, proverite zašto (фото 5)
Beata Heuman je dizajnerka čiji rad nas je oduševio, proverite zašto (фото 6)
Beata Heuman je dizajnerka čiji rad nas je oduševio, proverite zašto (фото 7)

Vremenom je uvidela da su joj često nedostajali predmeti kojima bi zaokružila sve i svoju viziju verno prenela u treću dimenziju pa je zbog toga pokrenula i svoju malu liniju nameštaja. U njenoj online radnji Shoppa možete pronaći fantastičan izbor nameštaja, tekstila i detalja za kuću. Od jastuka sa motivom boginje Asterije, preko lustera i obliku dodo jajeta, do stočića sa tacnom u printu paunovih pera - svaki komad je neobičan, drugačiji i u svakom domu će postati centralna tačka. Ako vam nedostaju ideje koje će prodrmati vaš svet zapratite ovu talentovanu dizajnerku i skupljajte inspiraciju (i hrabrost) za sledeće renoviranje.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor