Pretraga

Bivši dizajner brenda Gucci sada kreira detalje za kuću i zaljubljeni smo u njegove kreacije

Bivši dizajner brenda Gucci sada kreira detalje za kuću i zaljubljeni smo u njegove kreacije

Tekst: BURO.

Po ko zna koji put dokazalo se da je talentovana osoba uvek talentovana za više stvari, a kao najnoviji primer tu je dizajner Gergei Erdei. On je radio rame uz rame sa kreatorom Alessandrom Micheleom na ženskoj Gucci kolekciji. Konkretno, Gergei je bio zadužen za ručno bojenu odeću i komade sa neobičnim vezom zbog kojih su nam je Gucci komadi već godinama visoko na listi želja. Takođe, blisko je sarađivao sa sektorom za ilustracije i printove, a bio je uključen i u razvijanje vizuelnog koncepta brenda gde je često koristio teme iz antičke istorije. Upravo je to u srži njegovog novog brenda koji je samostalno pokrenuo i umesto ženske odeće, odlučio se za dizajniranje detalja za kuću.

Bivši dizajner brenda Gucci sada kreira detalje za kuću i zaljubljeni smo u njegove kreacije (фото 1)
Bivši dizajner brenda Gucci sada kreira detalje za kuću i zaljubljeni smo u njegove kreacije (фото 2)

Iako je Gucci najznačanija stavka u njegovom CV-iju, pre toga je radio na kreiranju ručno bojenih cipela za jedan eko-brend u Holandiji, dizajnirao je komade od vune i kašmira za Cesare Gatti, kao i muške cipele za mađarski brend Vass Shoes. Pre tri godine napokon se odvažio da pokrene brend pod svojim imenom, a za sedište kompanije odabrao je London.

Bivši dizajner brenda Gucci sada kreira detalje za kuću i zaljubljeni smo u njegove kreacije (фото 3)
Bivši dizajner brenda Gucci sada kreira detalje za kuću i zaljubljeni smo u njegove kreacije (фото 4)
Bivši dizajner brenda Gucci sada kreira detalje za kuću i zaljubljeni smo u njegove kreacije (фото 5)

“Po mom mišljenju, modne kuće su mnogo bolje u određivanju i razvijanju svoje estetike, oni koriste prepoznatljive karakteristike i motive koji vrlo brzo postaju deo njihovog stilskog potpisa. Dizajn kompanije nisu toliko uspešne u tome, zbog toga sam odlučio da stvorim brend kroz koji ću ispričati svoju priču, a u čijem središtu koncepta će biti bezbrižan život na Mediteranu”, Gergei je ispričao za britanski Vogue magazin.

Bivši dizajner brenda Gucci sada kreira detalje za kuću i zaljubljeni smo u njegove kreacije (фото 6)
Bivši dizajner brenda Gucci sada kreira detalje za kuću i zaljubljeni smo u njegove kreacije (фото 7)

I zaista, ako se udubite u proučavanje njegovog rada, vrlo lako ćete prepoznati stilski senzibiltet i elemente koji se ponavljaju. On kreira raznobojne i upadljive detalje za kuću, od podmetača do ručno izrađenjih dekorativnih jastučnica. Kada su u pitanju motivi, oni se vrte oko renesanse, drevnog Rima i duha koji je vladao u Italiji tokom sedamdesetih godina.

Bivši dizajner brenda Gucci sada kreira detalje za kuću i zaljubljeni smo u njegove kreacije (фото 8)
Bivši dizajner brenda Gucci sada kreira detalje za kuću i zaljubljeni smo u njegove kreacije (фото 9)
Bivši dizajner brenda Gucci sada kreira detalje za kuću i zaljubljeni smo u njegove kreacije (фото 10)

Većinu vezenih motiva koji se pojavljuju na jastučićima posudio je sa mermernih podova u Pompeji, dok su podmetači inspirisani astrološkim znakovima kakvi se mogu videti na ostacima fresaka u vili Farnese u Kapraroli. Takođe, dizajnirao je i kolekciju skulpturalnih vaza i saksija koje su namerno ostavljenje sa nesavršenom glazurom jer su bile inspirisane neoklasičnim formama. Neobično, mistično i pomalo fanki. Ovi komadi definitivno jesu za one koji u sebi nose odvažnost, ali baš zbog toga ovi detalji će pleniti pažnju i savršeno zaokružiti svaki prostor u kome se nađu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor