Pretraga

Brend Acne Studios se uselio u novu zgradu u Stokholmu i enterijer je jednako fanastičan koliko i njihove modne kreacije

Brend Acne Studios se uselio u novu zgradu u Stokholmu i enterijer je jednako fanastičan koliko i njihove modne kreacije

Tekst: BURO.

Postoje brendovi koji pomeraju točak mode sve brže i sve dalje, oni su inovativni, toliko da ih ponekad ni ne shvatimo do kraja, ali posle testa vremena sve njihove ideje ispostave se kao genijalne. Acne Studios je definitivno visoko na toj listi - njihovi modeli su isčašeni, krajnje posebni i vrlo lako se useljavaju na wish liste modno osvešćenih širom sveta.

Brend Acne Studios se uselio u novu zgradu u Stokholmu i enterijer je jednako fanastičan koliko i njihove modne kreacije (фото 1)
Brend Acne Studios se uselio u novu zgradu u Stokholmu i enterijer je jednako fanastičan koliko i njihove modne kreacije (фото 2)

 

Brend se nedavno uselio u novu zgradu u Stokholmu i pri tome su svima zadali novi domaći zadatak, ovoga puta iz oblasti dizajna enterijera. Zgrada je nekada bila čehoslovačka ambasada i predstavlja klasičan primer brutalističke arhitekture sedamdesetih, Acne Studios tim u saradnji sa biroom Johannes Norlander Arkitektur odlučio je da kroz renoviranje oda poštu postojećem karakteru građevine. Zgradu je projektovao češki arhitekta Jan Bočan i završena je 1972. godine, ima deset spratova i zapravo je ogledalo svega što očekujemo od Acne Studios brenda. Atmosfera posle renoviranja ima feeling svojevrsne “modne škole” koju dodatno naglašavaju radovi dizajnera i umetnika koji već duže vreme sarađuju sa brendom kao što su Max Lamb, Daniel Silver i Benoit Lalloz.

 

Brend Acne Studios se uselio u novu zgradu u Stokholmu i enterijer je jednako fanastičan koliko i njihove modne kreacije (фото 3)

 

Na prizemlju je smeštena biblioteka ukrašena Helmut Lang skulpturama. Pored toga ima velike prozore koji pružaju dosta svetla u prostoriji, pa svi zaposleni mogu ovde iskoristiti pauzu i uživati u retro atmosferi koju dodatno naglašavaju velike sofe. Na mestu gde je u ambasadi nekada bio smešten bioskop, u podrumu, sada je kantina za zaposlene. Na podu su crvene pločice, dok su zadržani betonski zidovi, sada sa apstraknim muralima velikih dimenzija.

 

Brend Acne Studios se uselio u novu zgradu u Stokholmu i enterijer je jednako fanastičan koliko i njihove modne kreacije (фото 4)
Brend Acne Studios se uselio u novu zgradu u Stokholmu i enterijer je jednako fanastičan koliko i njihove modne kreacije (фото 5)
Brend Acne Studios se uselio u novu zgradu u Stokholmu i enterijer je jednako fanastičan koliko i njihove modne kreacije (фото 6)

 

Dizajn i proizvodnja zauzimaju čak četiri sprata u središtu zgrade. Dok je sala za sastanke upravnog odbora smeštena u nekadašnjem stanu čehoslovačkog ambasadora na šestom spratu i do nje se stiže posebnim liftom. A na tom spratu je i kancelarija kreativnog direktora Jonny Johanssona koji je i inicirao ovu selidbu. Kako je objasnio jednog dana je stajao pred starom zgradom i nije želeo da uđe u nju i tada je shvatio da je vreme da se presele u novi prostor koji bi više rezonirao sa onim što Acne Studios rade na modnom planu. Rezultat je zgrada ispunjena apstraktnim i neobičnim oblicima, jarkim bojama i neobrađenim materijalima koja izgleda toliko dobro da verujemo da danas Jonny ni ne želi da ode iz ofisa!

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor