Pretraga

BURO. patrola: Ovo su komadi domaćih dizajnera koji su nam zapali za oko

BURO. patrola: Ovo su komadi domaćih dizajnera koji su nam zapali za oko

Tekst: Jelena Karakaš

Ukoliko ste slični meni „New Year, New Me“ parolu proizvoljno shvatate kao: vreme je za renoviranje! Realno, nije mi potrebna smena godine da bih još nešto ubacila/izbacila iz stana, ali period zimskog mirovanja u meni uvek probudi samoproklamovanu dizajnerku enterijera. Od kraja decembra do danas stigli su mi novi tepih, sto, korpa, prugaste posteljine, a u statusu „naručeno i stiže nekada“ su presvlaka za sofu i coffee table sto. Pa znate kako kažu, život je konstantna promena i jelte to živi i moja dnevna soba (i deluje da joj se to dopada). Kako sam bila vredna i sitnim češljem prošla sve male i velike brendove, sa vama delim komade domaćih dizajnera koji su mi se najviše dopali u ovom deljenju. Radi se o sitnim komadima koji su laki za kombinovanje, a ukoliko neki od njih uselite u svoj dom sigurno će sve odjednom izgledati bolje. Pa, hajmo!

 

GAZAR

Gazar je nastao kao mala radionica keramike, a u protekloj godini osnivačica Midheta Agić razigrala je ponudu, kao i formu kroz koju se izražava. Skulpturalne vaze pretvorile su se u lampe, ali ni tu nije stala, veće nam je ponudila i rešenje od mutnog stakla u boji. „Le Petite Magenta“ je stona lampa oblika pečuke koja je savršena za noćni stočić, ili komodu u dnevnoj sobi. Izrađuje se u dve boje, zagasito crvenoj i oranž, a svetlo može biti jače i slabije, zahvaljujući ugrađenom dimeru.

 

BURO. patrola: Ovo su komadi domaćih dizajnera koji su nam zapali za oko (фото 1)
BURO. patrola: Ovo su komadi domaćih dizajnera koji su nam zapali za oko (фото 2)

 

OSO FURNITURE

OSO nameštaj je novi domaći brend koji posluje od jeseni prošle godine, ali iako su novi, nisu nam nepoznati. Naime, tvorac OSO nameštaja je brend MOD koji postoji od 2015. godine, a koji smo imali priliku da vidimo u mnogim ugostiteljskim objektima. Kako je MOD fokusiran na masivne komade od punog drveta, shvatili su da na tržištu postoji potreba za tananim i elegantnijim komadima modernijeg i urbanijeg duha. Odlučili su da eksperimentišu sa čelikom i kao rezultat tu je sofisticirana kolekcija, u kojoj se ističu savremeni coffee table stočići čiji dizajn je istovremeno privlačan i praktičan. Moja preporuka? Trka je nerešena između „Oli“ i „Borli“ modela.

 

BURO. patrola: Ovo su komadi domaćih dizajnera koji su nam zapali za oko (фото 3)
BURO. patrola: Ovo su komadi domaćih dizajnera koji su nam zapali za oko (фото 4)

 

YOKA FURNITURE

Yoka nameštaj je od samog početka svoju ponudu koncipirao jasno i precizno, posle par godina postojanja otvorili su svoj showroom u Novopazarskoj u Beogradu, a nastavljaju sa predstavljanjem novih modernih komada nameštaja. Jedan od njih je „Luccas“ niski klub sto izrađen od ogledala koji može biti prava „trešnjica na torti“ svakog dnevnog boravka. Kada izaberete odgovarajuće komade nameštaja, dopunite adekvatnim detaljima, uselite i ovaj stočić koji će reflektovati vaš izbor i učiniti ga (najmanje) duplo boljim.

 

BURO. patrola: Ovo su komadi domaćih dizajnera koji su nam zapali za oko (фото 5)
BURO. patrola: Ovo su komadi domaćih dizajnera koji su nam zapali za oko (фото 6)

 

MIMCO STUDIO

Mimco je dobro poznata domaća kompanija, već smo pisali o njihovom zaokretu i Mimco Living Showroom-u koji nam je na samom početku obećao savremeni spin u poslovanju. Zadržali su taj pravac i kolekcija za jesen/zimu 2022/23. nudi komade kakve rado čuvamo na Pinterestu i Instagramu. Tako se izdvoio „Mini Teddy“ tronožac koji po potrebi može biti stolica, ali i pomoćni stočić. Teddy je presvučen bukleom i izrađuje se u tri boje i predstavlja lak način da oplemenite i utoplite svoj enterijer.

 

BURO. patrola: Ovo su komadi domaćih dizajnera koji su nam zapali za oko (фото 7)
BURO. patrola: Ovo su komadi domaćih dizajnera koji su nam zapali za oko (фото 8)

 

RADOSTAN KILIMS

Pratiti moderne trendove i tokove je super, ali bitno je da pri tome zadržite autentičnost, kako kroz beskompromisno slušanje intuicije i sopstvenog ukusa, tako i kroz izbor komada koji su karakteristični za podneblje gde živimo. Sjajna ideja da sve razigrate jeste izbor ćilima, a još bolje jeste da pronađete jedan originalni vintage. Čestitke, upravo ste ga našli. Radostan Kilims jes vintage shop koji nudi retro dekorativne komade i ćilime u najrazličitijim kombinacijama boja i uzoraka. Usudite se!

 

BURO. patrola: Ovo su komadi domaćih dizajnera koji su nam zapali za oko (фото 9)
BURO. patrola: Ovo su komadi domaćih dizajnera koji su nam zapali za oko (фото 10)

 

DIVNA HOMEDECOR

I na kraju jedan bonus. Tehnički, ne radi se o nameštaju već o tekstilnim detaljima, ali upravo oni su tu da od svakog enterijera naprave dom. Divna Homedecor je mala radionica kućnog dekora smeštena u Beogradu. Sve je inspirisano estetikom bake Divne i zaista u sekundi asocira na neka nostalgična i mirnija vremena. U ponudi su salvete, stolnjaci, cegeri i ukrasi, a sve odlukuje vez. Radi se o jednostavnim izvezenim rečima koje nas podsećaju na ono najbitnije: ljubav, porodicu, nežnost, sreću, mir. (Pre)divno kao poklon, još lepše kao poklon sopstvenom domu i svemu onome što će on tek postati.

 

BURO. patrola: Ovo su komadi domaćih dizajnera koji su nam zapali za oko (фото 11)
BURO. patrola: Ovo su komadi domaćih dizajnera koji su nam zapali za oko (фото 12)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor