Pretraga

Da li je ovo najlepša advokatska kancelarija na svetu? Vrlo moguće

Da li je ovo najlepša advokatska kancelarija na svetu? Vrlo moguće

Tekst: BURO.

Nekoliko puta smo pisali o novim trendovima kada je u pitanju dizajn enterijera poslovnih prostora. Tendencije nalažu da sada sve izgleda mnogo bolje, humanije i prilagođeno delatnosti koja se vrši u prostoru. Na svu sreću koncept dosadnih kancelarija dupke ispunjenih stolovima identičnog izgleda su iza nas. Kreativne industrije su povukle nogu i sada je uobičajno videti sjajno uređene kancelarije medijskih kuća, ali ovaj enterijer advokatske kancelarije nas je uhvatio totalno nespremne i oborio s nogu!

Da li je ovo najlepša advokatska kancelarija na svetu? Vrlo moguće (фото 1)
Da li je ovo najlepša advokatska kancelarija na svetu? Vrlo moguće (фото 2)

SCEG Architetti biro osmislili su enterijer za Studio Agorà advokatsku kancelariju u Torinu i uspeli su da unesu dah zabave i umetnosti u profesiju od koje tradicionalno očekujemo da bude ozbiljna i vrlo svedena. Agorà označava glavni trg u polisu - tamo gde se pretresaju političke religijske i ekonomske teme. Taj koncept je biro SCEG preuzeo kao ključan u osmišljavanju dizajna, kako oni kažu poželeli su da reinterpretiraju klasicizam u savremenom svetu.

Da li je ovo najlepša advokatska kancelarija na svetu? Vrlo moguće (фото 3)
Da li je ovo najlepša advokatska kancelarija na svetu? Vrlo moguće (фото 4)
Da li je ovo najlepša advokatska kancelarija na svetu? Vrlo moguće (фото 5)

Od advokatske kancelarije očekivali bismo da ima bele zidove, jednostavan, ali luksuzan nameštaj i gomilu enciklopedija. SCEG su odlučili da razbiju sve te stereotipe. Klijenti čim zakorače u lobi susreću se sa vibrantno plavom bojom poda, a ista nijansa se povremeno pojavljuje i kao detalj na komadima nameštaj, ali je upotrebljena i na nekoliko zidova. Uz plavu tu su siva i boja uglja, a ove nijanse su odabrane sa namerom da se istakne pulsirajuća energija plave boje.

Da li je ovo najlepša advokatska kancelarija na svetu? Vrlo moguće (фото 6)
Da li je ovo najlepša advokatska kancelarija na svetu? Vrlo moguće (фото 7)
Da li je ovo najlepša advokatska kancelarija na svetu? Vrlo moguće (фото 8)

Iako ceo prostor deluje privlačno poput nekog muzeja savremene umetnosti, sala za sastanke je ta koja je inspirisana svojevrsnom kombinacijom umetničke galerije i dnevne sobe. Stolice presvučne sivom tkaninom raspoređene su oko zakrivljenog stola od kamena koji deluje kao da je isprskan belom bojom. A na jednoj strani stola postavljena je ružičasta skulptura čiji oblik podseća na isprepletane figure umetničke slike koja se nalazi na zidu nasuprot.

Da li je ovo najlepša advokatska kancelarija na svetu? Vrlo moguće (фото 9)
Da li je ovo najlepša advokatska kancelarija na svetu? Vrlo moguće (фото 10)

Ovo je enterijer koji se može proučavati satima jer je toliko svež i nekonvencionalan da nas ispunjava naletima inspiracije i nadahnuća. Savršeno!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor