Pretraga

Da li je ovo najljupkiji stočić koji smo skoro videli?

Da li je ovo najljupkiji stočić koji smo skoro videli?

Tekst: BURO.

Potraga za savršenim coffee table stočićem često može biti zabavna misija, postoji mnoštvo oblika, boja, tekstura... Osim kad predugo ostanete u toj igrici, posle nekog vremena svi ti stočići počinju da liče jedan na drugi i teško je setiti se koji brend potpisuje dizajn za koji. Posebno u trenutku kada neki postane bestseler, mnoštvo brendova brzinom svetlosti na tržište odmah izbacuju nešto slično. Zato je osveženje kad naletimo na neki komad koji nas natera da zastanemo i ispustimo iznenađeni uzdah. Jer tako nešto baš i nismo očekivali.

Da li je ovo najljupkiji stočić koji smo skoro videli? (фото 1)
Da li je ovo najljupkiji stočić koji smo skoro videli? (фото 2)

Upravo je to slučaj sa stočićem nemačkog brenda Furstenberg, iza čijeg dizajna stoje Marcel Besau i Eva Marguerre, a ono što nas je oduševilo jeste činjenica da se radi o porcelanskom stolu. Da, brend Furstenberg je specijalizovan za tanjire, šoljice i dekorativne predmete, ali ovog puta su želeli da istraže sve mogućnosti tog materijala. Marcel i Eva su to vrlo ozbiljno shvatili i napravili su „Plisago“, komad koji u sebi spaja kontraste: delikatnost porcelana i taktilnost plisea. Na prvi pogled deluje kao da je od tekstila, a kada dodirnete ovaj stočić shvatićete da je u pitanju najkvalitetniji porcelan.

Da li je ovo najljupkiji stočić koji smo skoro videli? (фото 3)

Kako bi došli do ovog interesantnog rešenja mladi dizajneri su koristili najmoderniji softver kako bi se isprojektovali do detalja, a zatim su njihovu ideju u život sproveli iskusni majstori koji znaju sve tajne tradicionalne izrade. Iako je sve zahtevalo dosta pažnje, kao rezultat tu su stočići koji su istovremeno krhki i imaju snažan karakter.

Da li je ovo najljupkiji stočić koji smo skoro videli? (фото 4)
Da li je ovo najljupkiji stočić koji smo skoro videli? (фото 5)

U prodaji su dve veličine, kao i klasična bela boja i nežno roza nijansa. Čim smo ih videli odmah smo ih zamislili kao centar dnevne sobe, jer se mogu uklopiti u svaki stil uređenja. Minimalističkim prostorima daće romantičnu notu, dok otkačeno uređenim enterijerima mogu dati nagoveštaj čajanke iz „Alise u zemlji čuda“. Očarani smo!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor