Pretraga

Da li možete spojiti sve otkačene dizajn trendove i neutralnu paletu? Ovaj enterijer pokazuje kako

Da li možete spojiti sve otkačene dizajn trendove i neutralnu paletu? Ovaj enterijer pokazuje kako

Tekst: BURO.

Cyndi Ramirez-Fulton je bila jedna od onih devojaka koja retko uđe u kuću između obaveza na poslu i bogatog društvenog života, tek kada je proglašena pandemija ona i njen muž Adam Fulton su se odrekli aktivnog života. A nedugo potom dobili su sina Hendrixa. U to vreme iznajmljivali su mračan dvosoban stan što im nije bilo toliko bitno jer su ga koristili samo da prespavaju. Svakako obaveza im nije manjkalo, Cyndi je osnivačica Chillhouse salona sa spa delom i kafićem koji nudi sve što je potrebno za self-care negu, a Adam je suosnivač grupe Den Hospitality koja se bavi upravljanjem craft koktel barovima. Neočekivana pauza u poslu za njih se pokazala kao blagoslov koji nisu ni znali da im je potreban. Vreme kod kuće iskoristili su da promene stan i uživaju u trenucima sa svojim prvim detetom, posle vrlo dugo vremena uživali su u sporoj traci bez konstantnog FOMO osećaja.

Da li možete spojiti sve otkačene dizajn trendove i neutralnu paletu? Ovaj enterijer pokazuje kako (фото 1)
Da li možete spojiti sve otkačene dizajn trendove i neutralnu paletu? Ovaj enterijer pokazuje kako (фото 2)

Pronašli su veći dvosoban stan u kvartu West Village. Čim su se preselili zaključili su da im je potrebno još stvari, tako da su investirali u novu sofu koju su pronašli u radnji Beam, pokupili su Gus Modren sofu presvučenu bukleom direktno iz salona u Bruklinu. Iako u stanu imaju malu bebu hrabro su se odlučili za beli nameštaj, a taj izbor dozvolio im je da se poigraju bojama. Ali, kada kažemo bojama, uglavnom se u ovom slučaju radi o krem i bež nijansama. Tako su za dnevnu sobu kupili vijugavi tepih brenda Pieces Home koji je internet slavu stekao svojom varijantnom u jarkim bojama. Još jedan „dodir boje“ u boravku jeste slika umetnice Sherwin Assoicates koja je njihova prijateljica, a još jedan njen rad nalazi se i u spavaćoj sobi. Na taj način postigli su uzbudljiv i razigran vajb koristeći vrlo limitiranu paletu boja.

Da li možete spojiti sve otkačene dizajn trendove i neutralnu paletu? Ovaj enterijer pokazuje kako (фото 3)
Da li možete spojiti sve otkačene dizajn trendove i neutralnu paletu? Ovaj enterijer pokazuje kako (фото 4)

Moderan beli Vitra čiviluk za sitnice bio je na njihovoj listi želja godinama, a u novom stanu su sebi ispunili tu želju, mali džepovi zakačeni za vrata su idealni za naočare, parfeme, alkohol za ruke i naravno maske. Jedan ćošak u stanu uređen je nalik na muzički studio jer je Adam nekada bio frontmen u svom srednjoškolskom bendu, iz tog vremena su gitare koje ovde imaju počasno mesto zajedno sa portretom Jimmya Hendrixa (po kome je njihov sin dobio ime).

Da li možete spojiti sve otkačene dizajn trendove i neutralnu paletu? Ovaj enterijer pokazuje kako (фото 5)
Da li možete spojiti sve otkačene dizajn trendove i neutralnu paletu? Ovaj enterijer pokazuje kako (фото 6)

Ono što je za Fultonove bilo novo jeste mogućnost da imaju biljke u stanu, jer u prethodnom stanu nije bilo dovoljno svetla. Sada u spavaćoj sobi imaju veliki fikus koji se savršeno uklapa u atmosferu koja je nalik nekoj italijanskoj vili iz sedamdesetih. Novost je takođe bila i potreba da ceo stan bude baby friendly budući da je Hendrix počeo da puzi, sve oštre ivice su prekrivene, a beba rado istražuje sve različite teksture kojim je okružena.

Da li možete spojiti sve otkačene dizajn trendove i neutralnu paletu? Ovaj enterijer pokazuje kako (фото 7)
Da li možete spojiti sve otkačene dizajn trendove i neutralnu paletu? Ovaj enterijer pokazuje kako (фото 8)

Kako se ponovo radi o iznajmljenom stanu njihova ideja bila je da daju prostoru više duše i lični pečat i to su postigli pravilnim izborom rasvete, i u dnevnoj i u spavaćoj sobi odlučili su se za visilicu sa belom kuglom, a iznad šanka u kuhinji dodali su dva retro lustera od obojenog stakla iz Kartella. Uz igru sa vintage elementima i uticajima iz sedamdesetih i osamdesetih ovaj mladi par je napokon dobio dom koji odgovara njihovim interesovanjima i željama. Iako je sve vrlo moderno i u skladu sa trendovima, istovremeno je prostor vrlo ličan.

Da li možete spojiti sve otkačene dizajn trendove i neutralnu paletu? Ovaj enterijer pokazuje kako (фото 9)
Da li možete spojiti sve otkačene dizajn trendove i neutralnu paletu? Ovaj enterijer pokazuje kako (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor