Pretraga

Dizajn 101: Ovih šest predmeta u kući ima svaka Instagramerka koja drži do sebe

Dizajn 101: Ovih šest predmeta u kući ima svaka Instagramerka koja drži do sebe

Tekst: BURO.

Posle meseci koje smo proveli u kući nije ni čudo da je karantin generacija u pohodu da obnovi svoj enterijer. A u šta smo omađijani tih dana gledali? Tako je, Instagram nam je bio prozor... Pa ne baš u svet, nekako više u tuđe stanove. Kada na sve to dodate sve veću opsesiju instagramerki dizajnom umesto modom, dolazimo do rešenja ove jednačine, a to je činjenica da postoje određeni detalji za kuću za koje deluje kao da ih je kupila baš svaka insta devojka koja drži do sebe. Srećom radi se o kreacijama malih, nezavisnih brendova koji su u vlasništu kreativaca, pa ova pomama zapravo sredstva usmerava u smeru onih kojima je potrebna naša podrška kako bi nastavili da stvaraju originalne komade.

1

Love Handles vaza

Dizajn 101: Ovih šest predmeta u kući ima svaka Instagramerka koja drži do sebe (фото 1)
Dizajn 101: Ovih šest predmeta u kući ima svaka Instagramerka koja drži do sebe (фото 2)

Vaza u obliku donjeg dela ženskog tela, sve sa dve uske ručke? Možda i napopularaniji komad ove godine, iza koga stoji Anissa Kermiche diplomac Saint Martins škole i dizajnerka nakita. U izlet sa keramikom upustila se inspirisana radovima umetnika kao što su Morellet, Calder i Brancusi. I oh koliko se to isplatilo! Kul devojke poput Pandore Sykes i Leandre Medine je sada obožavaju, a da naprave nešto slično sada su pohitali mnogi keramičari širom sveta. Dižemo čašu za ovaj talas primenjenog Body Positivity pokreta.

2

Cabana Tanjiri

Dizajn 101: Ovih šest predmeta u kući ima svaka Instagramerka koja drži do sebe (фото 3)
Dizajn 101: Ovih šest predmeta u kući ima svaka Instagramerka koja drži do sebe (фото 4)

Cabana magazin je jednostavno besmisleno kul! I to shvatite u trenutku kada ovo print izdanje uzmete prvi put u ruke, budući da su naslovne strane zapravo izrađene od tekstila. Jednako kako pomeraju granice u štampi, istovremeno se igraju i konceptom detalja za kuću kroz saradnje sa mnogim poznatim dizajnerima (na primer i sa modnom kućom Carolina Herrera). Ono što je u srži njihovog koncepta jesu zasićene boje i detalji koji vrište. Zapravo su uspeli da nadmaše mnoge brendove za kuću koje su do tada imali na svojim stranicama. Julia Berolzheimer je jedna od mnogih koja je iskoristila njihove tanjire kako bi kreirala aranžman koji priziva radost i bezbrižnost. Bog zna da nam je toga potrebno što više.

3

Curvy ogledalo

Dizajn 101: Ovih šest predmeta u kući ima svaka Instagramerka koja drži do sebe (фото 5)
Dizajn 101: Ovih šest predmeta u kući ima svaka Instagramerka koja drži do sebe (фото 6)

Znate već i sami, ogledalo je ove sezone u centru pažnje. A kako smo svi primorani na selfie kombinacije, onda hajde da ogledalo u kome beležimo svoje svakodnevne #OOTD slike bude drugačije i zanimljivo. Pa, na početku je svakako bilo drugačije. Gustaf Westman je osmislio ogledalo u širokom ramu koji je nalik talasu. Skandinavske it devojke bile su prve koje su momentalno uslelile ogledalo u svoje dnevne sobe, samo ga nehajno naslonivši na zid. Blogerka iz Kopenhagena Linn Eklund ima jedno u ljubičasto, dok je danska stilistkinja Trine Kjaer izabrala krem boju. Zaista, život deluje zabavnije uokviren na ovaj način.

4

Mo lampe

Dizajn 101: Ovih šest predmeta u kući ima svaka Instagramerka koja drži do sebe (фото 7)
Dizajn 101: Ovih šest predmeta u kući ima svaka Instagramerka koja drži do sebe (фото 8)

Kada je stilistkinja iz Kopenhagena Emili Sindlev podelila sliku sebe okruženu šarenim Mo lampama, novi trend u dizajnu enterijera je lansiran! Ove lampe su zapravo sastavljene od baza lampi iz Švedske i Danske iz perioda od 1920. do 1970. godine, dok su abažuri izrađeni od tkanina sa ikoničnim paternima koje je kreirao dizajner Josef Frank, a na kojima su najčešće motivi flore i faune u jarkim bojama. Trenutno se ove lampe prodaju samo na njihovom sajtu i pop-up radnjama. A ako se zagledate u pozadinu Instagram Outfit postova skandinavskih influenserki velike su šanse da će te neku od šarenih lampi ugledati u pozadini.

5

Oo lampa

Dizajn 101: Ovih šest predmeta u kući ima svaka Instagramerka koja drži do sebe (фото 9)
Dizajn 101: Ovih šest predmeta u kući ima svaka Instagramerka koja drži do sebe (фото 10)

E ovo je jedan zbilja poseban komad! Američka umetnica Eny Lee Parker nas je oduševila čim se pojavila, a svaka sledeća kreacija uspe da nas ponovo obori s nogu. "Oo" lampa je organskog oblika i ručno se izrađuje od gline. Eny se igrala sa proporcijama i namerno je napravila da ova lampa bude prevelika za sto, a previše niska da bi bila efektna kao podna lampa. Zbog toga ćete je videti na najčudnijim mestima u enterijeru influenserki. Najčešće ona služi kao svojevrsna skuptura, a upravo ju je tako uklopila i manekenka Elsa Hosk, odmah pored niske, široke fotelje.

6

Swirl sveće

Dizajn 101: Ovih šest predmeta u kući ima svaka Instagramerka koja drži do sebe (фото 11)
Dizajn 101: Ovih šest predmeta u kući ima svaka Instagramerka koja drži do sebe (фото 12)

Vreme je da utvrdimo novu lekciju da su spiralne sveće u boji novi aksesoar koji bi trebalo useliti u svaku kuću. Brend Edition 94 ima baš takve u svom portfoliju. U prodaji su pošto ih je osnivačica brenda India Whalley pronašla na jednom od svojih putovanja. Radilo se o vintage svećama iz osamdesetih godina. Ona je napravila slične u izboru jarkih i pastelnih nijansi i ostalo je istorija. Među fanove Edition 94 spiralih sveća ubrajaju se Camile Charriere i Serena Hood. Dodajemo i nas na spisak!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor