Pretraga

Dizajn trendovi koji privlače dobro raspoloženje. Uselite ih i u vaš dom

Dizajn trendovi koji privlače dobro raspoloženje. Uselite ih i u vaš dom

Tekst: BURO.

Ono što je jasno jeste da modni i dizajn trendovi uvek reflektuju trenutak u kome se nalazimo, naše potrebe, strahove htenja... U skladu sa trenutnom situacijom (koja traje i traje) tendcije su takve da smo više nego ikada fokusirani na svoj dom i na to kako se osećamo dok smo kod kuće. Zbog toga su trendovi ti koji nam zapravo pomažu da se u sopstvenom enterijeru osećamo prijatno, ključne reči za popularne komade nameštaja u 2021. godini su optimizam i pozitiva. Sunčana žuta i nežni pasteli imaju primat kada je o paleti boja reč, kod materijala dominiraju oni prirodni, dok je sve nekako na tragu šezdesetih i sedamdesetih godina i snažno se provlači vajb ljubavi i mira, sve sa motivima duge. Puni smo nade da će ova godina biti bolja od prethodne, u to ime izdvojili smo trendove koji će nam pomoći da i ostanemo u tom raspoloženju.

Dizajn trendovi koji privlače dobro raspoloženje. Uselite ih i u vaš dom (фото 1)

TRAVENTINO

Svima nam je potrebno da budemo stabilniji u svom životu, a kamen traventino je svakako dobar izbor za tu misiju. Superstar dizajna Kelly Wearstler se slaže sa tim budući da je u okviru nove kolekcije izbacila i prelep sto sa postoljem „Dume“ koji je kompletno izrađen od tog nepravilnog kamena u krem boji.

Dizajn trendovi koji privlače dobro raspoloženje. Uselite ih i u vaš dom (фото 2)

ŽUTO

Svi stalno pričamo kako želimo da dodamo malo boje u svoj enterijer, zar ne? Topla, sunčana nijansa žute boje je savršena za to. Razmislite da je „ubacite“ u obliku jastučića, ili prekrivača u sada mega popularnom piknik printu.

Dizajn trendovi koji privlače dobro raspoloženje. Uselite ih i u vaš dom (фото 3)

PRUĆE

Ako ste pomislili da je era nameštaja od pletenog pruća završena, prevarili ste se. Sve je više onih koji su u svoje domove dodali bar jedan komad od ovog dugovečnog prirodnog materijala. Posebno dobro može izgleda kao bar kolica za dnevnu sobu.

Dizajn trendovi koji privlače dobro raspoloženje. Uselite ih i u vaš dom (фото 4)

SECKANJE

Sećate se pravljenja kolaža koje smo seckali kao klinci bez nekog velikog smisla i cilja, samo radi zabave. Većina nas je odustala jer ipak nismo talentovani kao Henri Matisse čije kolorne kombinacije nas i dalje očaravaju. Dobar način da ovaj trend uneste u dom (pored art printova) jeste i kao tepih, umetnica Liz Roache je za kompaniju Piere Frey osmislila jedan baš takav.

Dizajn trendovi koji privlače dobro raspoloženje. Uselite ih i u vaš dom (фото 5)

OBLAČIĆ

Sofe presvučene tkaninom u svim mogućim zaobljenim varijantama vladaju kako trendovima, tako i našim Instagram feedovima. Retro je sve što želimo, a visoko na listi želja jeste ova nežna sofa brenda Roche Bobois.

Dizajn trendovi koji privlače dobro raspoloženje. Uselite ih i u vaš dom (фото 6)

IZA DUGE

Pratite dugu! Jedan od naših omiljenih malih brendova Octaevo predlaže da uveselite svoju dnevnu sobu, ili trpezariju sa jednom ovakvom šarenom papirnom vazom.

Dizajn trendovi koji privlače dobro raspoloženje. Uselite ih i u vaš dom (фото 7)

DISKO

Sećate se diskoteka? A klubova? Nekako nam sada deluje da nam svima nedostaje (bar) jedna disko kugla u dnevnom boravku. No, dizajneri su mislili na sve. Da li ste već videli „Disco Chair“ fotelju koju je Rachel Shillander za The Future Perfect? Zapravo potpuno nepotrebno, a baš zbog toga apsolutno neodoljivo!

Dizajn trendovi koji privlače dobro raspoloženje. Uselite ih i u vaš dom (фото 8)

BALONČIĆI

Lusteri od nekoliko svetlećih loptica pripadaju pedesetim godinama dvadesetog veka i do sada smo ih viđali samo u stanovima kod bake i deke. Ali ove sezone se to menja jer je upravo taj oblik doživo svoj gala comeback. Predlažemo da razmislite kako bi luster „Lambert“ brenda Jayson Home stajao i u centru vašeg prostora.

Dizajn trendovi koji privlače dobro raspoloženje. Uselite ih i u vaš dom (фото 9)

PASTELI

Iako obožavamo jarke vibrantne nijanse, ima nečeg utešnog i nežnog u pastelnim tonovima. Nije potrebno da kuću pretvorite u kućicu za lutke, ali detalji u omiljenim pastelnim bojama biće pun pogodak. Neko à la Gustaf Westman ogledalo u valovitom ramu može da bude odličan početak i okidač dobrog raspoloženja.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor