Pretraga

Dizajnerka nakita Paola Vilas lansirala je kolekciju za kuću - opčinjeni smo

Dizajnerka nakita Paola Vilas lansirala je kolekciju za kuću - opčinjeni smo

Tekst: BURO.

Brazilska dizajnerka nakita Paola Vilas predstavila je novu kolekciju, ali ovog puta umesto sa minđušama i ogrlicama poigrala se dizajnom stolica i lampi. Paola je svoj specifičan prepoznatljiv stil prevela u skulpturalne kreacije koje na prvi pogled osvajaju senzualnim siluetama. Sve je inspirisano ženskom figurom i svaki predmet odlikuju zakrivljene linije, zapravo dok se ne zadubite kolekcija deluje kao skup nadrealnih predmeta, ali zaista se radi o funkcionalnim detaljima i nameštaju.

Dizajnerka nakita Paola Vilas lansirala je kolekciju za kuću - opčinjeni smo (фото 1)
Dizajnerka nakita Paola Vilas lansirala je kolekciju za kuću - opčinjeni smo (фото 2)

Kako je sama rekla povezala je modernističke uticaje koji i inače jesu u centru njenog dizajna nakita i prevela ih je u neobičan nameštaj. Pri tom je zadržala smisao za humor, pa su tako zakačaljke za zid u njenjoj režiji u obliku bradavica, a male tacne su u obliku grudi, lampa u obliku šake, stolica ima naslon u obliku dva lica koja se dodiruju...

Dizajnerka nakita Paola Vilas lansirala je kolekciju za kuću - opčinjeni smo (фото 3)

Ovom kolekcijom ona je želela da nas sve pomeri iz monotonije svakodnevnice i ponudi nam komade koji će učiniti da drugačije vidimo svoju okolinu i koji će joj dodati jednu nerealnu snenu dimenziju koja nam je svima potrebna ovih dana. Pri izradi ona je pratila sličan proces konstrukcije kao kada je itanju nakit, čime je kreirala jasan narativ koji se vrti oko dimenzija i proporcija.

Dizajnerka nakita Paola Vilas lansirala je kolekciju za kuću - opčinjeni smo (фото 4)
Dizajnerka nakita Paola Vilas lansirala je kolekciju za kuću - opčinjeni smo (фото 5)

Što se tiče materijala koje je upotrebila za ovu kolekciju to su bakar, čelik i brazilski kamen. Ona je od njih kreirala skulpture, zaista Vilas nameštaj deluje kao da mu je mesto u bilo kom muzeju savremene umetnosti širom sveta. Srećom, ovo nisu komadi na kojima stoji poruka: „molimo vas ne dodirujte eksponate“. Paola želi da njen dizajn nastavi život u domovima širom sveta i doda im malo onog neodoljivog „je ne sais quoi“ začina.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor