Pretraga

Dom umetnice Angele Chrusciaki Blehm je umetnička instalacija u boji

Dom umetnice Angele Chrusciaki Blehm je umetnička instalacija u boji

Tekst: BURO.

Instagram profil umetnice Angele Chrusciaki Blehm je radost u malom: red njenih radova, red fantastičnih enterijera i boje, boje, boje! Njen svet je optimističan, šaren i zabavan i lako je skliznuti i ceo dan provesti u skrolu proučavajući detalje i zapisivati ih na svoju imaginarnu listu za “kupiti nekada”. Posebna dizajn poslastica jeste kuća u kojoj Angela trenutno živi sa svojim mužem i troje dece, a koja se nalazi na pola sata vožnje od Atlante. Enterijer najbolje možemo opisati rečenicom “više je stvarno više”, s tim što je, u ovom slučaju, svaki od elemenata savršeno uklopljen sa ostatkom. Ona obožava osnovne boje, kao i crnu i belu, a veliki je fan žurki, pa tako je u dnevnoj sobi na plafonu oslikala trakice koje izgledaju kao velike konfete. Lajt motiv je zabava!

Dom umetnice Angele Chrusciaki Blehm je umetnička instalacija u boji (фото 1)
Dom umetnice Angele Chrusciaki Blehm je umetnička instalacija u boji (фото 2)

Još interesantija jeste činjenica da je ova kuća pre nego što se njena porodica uselila bila najobičnija, klasična američka kuća u predgrađu, a danas ima toliko karaktera i prosto mami na osmeh, da ne možemo, a da ne poželimo i da sopstvene domove renoviramo po uzoru na nju.

Dom umetnice Angele Chrusciaki Blehm je umetnička instalacija u boji (фото 3)
Dom umetnice Angele Chrusciaki Blehm je umetnička instalacija u boji (фото 4)

Pre svega, na Angelu je pri dizajniranju dosta uticao Memphis pokret, kako sama priznaje ona je dete osamdesetih godina i ta dekada poslužila joj je kao ideja vodilja. Kada su se 2013. godine uselili, početna tačka pri osmišljavanju novog enterijera bio je milanski stan italijanske arhitektkinje Gae Aulenti koja je hrabro kombinovala različite stilove i printove. Jednostavne forme koje je Gae unela u svoj stan i jarke boje podstkanuli su Angelu da se oproba u dizajnu enterijera i oh, kako joj je samo dobro krenulo!

Dom umetnice Angele Chrusciaki Blehm je umetnička instalacija u boji (фото 5)
Dom umetnice Angele Chrusciaki Blehm je umetnička instalacija u boji (фото 6)

Poseban šarm prostoru daje vintage nameštaj i detalji kao što je gipsana skulptura torza koju je pronašla na Scott Antique pijaci u Atlanti. A sve što je želela da unese u kuću, a nije mogla da pronađe u lokalnim radnjama, Angela je jednostavno napravila. Uz pomoć Chris Lunda napravila je noćne stočiće bordo boje u spavaćoj sobi, kauč u dečijoj sobi, ali i drvene panele u dnevnoj sobi koje je zatim obojila u dugine boje i savršeno se uklapaju uz žuti krug iznad kamina koji izgleda kao sunce.

Dom umetnice Angele Chrusciaki Blehm je umetnička instalacija u boji (фото 7)
Dom umetnice Angele Chrusciaki Blehm je umetnička instalacija u boji (фото 8)
Dom umetnice Angele Chrusciaki Blehm je umetnička instalacija u boji (фото 9)

Očekivano, ključne pozicije u kući zauzimaju njene umetine, kao i veliki mural koja su napravila njena deca i njihovi prijatelji, a sve je to uklopljeno uz ikonične komade nameštaja kao što je “Panton” Vitra stolica, moderne elemente poput Missoni tepiha i vintage komade. Bez sumnje, ovaj enterijer je kreiran da podstakne sva ljudska čula. Nekako, deluje da u tom razigranom, šarenom prostoru lako ostati optimističan bez obzira šta život baca na vas. Kako Angela tvrdi, boje su lek. Ne možemo, a da se ne složimo.

Dom umetnice Angele Chrusciaki Blehm je umetnička instalacija u boji (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor