Pretraga

Drvo je ponovo u centru pažnje, evo kako da ga najbolje iskoristite u enterijeru

Drvo je ponovo u centru pažnje, evo kako da ga najbolje iskoristite u enterijeru

Tekst: BURO.

Drvo je materijal koji je neizbežan u enterijeru i posle nekoliko godina pokušaja dizajnera da ga zamene drugim materijalima, da ga koriste manje ili u nekim neočekivanim varijacijama, došla je 2020. godina i vratila nas na fabrička podešavanja. Razumno i u skladu sa prirodom, to je ono čemu sada težimo. Drvo se više ne prikriva premazima i farbama, već dominira u svom izvornom obliku gde se vidi svaki god i greška. Drvo daje toplinu u prostoru, a to je definitivno ono što nam je sada neophodno.

Mikrotrend: Bor

Drvo je ponovo u centru pažnje, evo kako da ga najbolje iskoristite u enterijeru (фото 1)

Nameštaj od borovine je praktično neuništiv, a za raziliku od novog nameštaja koji se izrađuje o imitacije drveta, lako se može popraviti i modernizovati. Švedska influenserka Ellinor Sirén skrenula pažnju na to i pozvala sve da ne bacaju svoj stari nameštaj od borovine, već da razmisle o tome kako mogu da mu podare novi život.

Ključni komad

Drvo je ponovo u centru pažnje, evo kako da ga najbolje iskoristite u enterijeru (фото 2)

Ukoliko se odlučite za drvenu fotelju, ona će istovremeno postati ključni komad prostorije i izbor koji nećete propitivati godinama. Klasika odoleva vremenu, a uz različite kombinacije tekstila (jastučiće i tepih) možete fotelju osavremeniti i prilagoditi je raspoloženju, svom ukusu i sezoni.

Na pijedistalu

Drvo je ponovo u centru pažnje, evo kako da ga najbolje iskoristite u enterijeru (фото 3)

Drvo je u svom izvornom obliku pronašlo još jednu upotrebu u enterijeru. Naime, kako su skulpture postale izuzetno trendi, trendseteri su se dosetili pa su u svoje stanove sa umetničkim delima uslelili i rustične drvene pijedistale na kojima izlažu omiljene radove tako da svima budu pred očima. Sjajan način da dodate malo art vajba i odlična vežba ako volite DIY projekte.

Ton na ton

Drvo je ponovo u centru pažnje, evo kako da ga najbolje iskoristite u enterijeru (фото 4)

Ton na ton je omiljen trik dizajnera, a ove sezone tim konceptom se igraju koristeći komade od nefarbanog drveta. Ono što je sjajno jeste da komadi ne moraju da budu od iste vrste drveta da bi se slagali. Uz svetlo drvo možete dodati nameštaj od ratana i detalje od takođe prirodnih materijala kao što su, na primer, kanap i trska. Harmonija je zagarntovana!

Investicija za novu sezonu

Drvo je ponovo u centru pažnje, evo kako da ga najbolje iskoristite u enterijeru (фото 5)

Investirajte u upadljive detalje od drveta kako biste na brz način oplemenili prostor. Veliko ogledalo sa masivnim ramom ili drvena komoda će sve učiniti drugačijim. Ovde nemojte da štedite, vredi uložiti u kvalitetno drvo koje će vas godinama služiti kao prvog dana.

Kuhinjski apdejt

Drvo je ponovo u centru pažnje, evo kako da ga najbolje iskoristite u enterijeru (фото 6)

Ukoliko ste spremni na veći projekat ove jeseni, apdejtujte kuhinju. Moderne bele kuhinje dominiraju, ali ako neki detalj zamenite rustičnim drvetom, potpuno ćete promeniti karakter toj prostoriji. Razmislite o promeni radne ploče, ili novim drvenim policama, a lak trik je da na vidljivo mesto izložite drvene daske za sečenje.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor