Pretraga

Eklektično, luksuzno i odmereno, ovaj enterijer probudio je naša najtananija osećanja

Eklektično, luksuzno i odmereno, ovaj enterijer probudio je naša najtananija osećanja

Tekst: BURO.

Svi koji prate globalnu dizajn scenu upućeni su u rad dizajnerke Tali Roth. Ona je Australijanka koja je svoju karijeru u svetu enterijera započela u Njujorku i brzo je postala poznata po projektima koji su ispunjeni neobičnim detaljima, živopisnim bojama, retkim vintage komadima i umetničkim delima. Tali je svoju karijeru započela u svetu mode, pre nego što se odlučila da pređe u dizajn 2013. godine. Njen potpis je vrlo ženstven, koristi humor u svom radu, a rado kombinuje skuplje i jeftinije komade nameštaja. Ono na čemu ona ne štedi jesu rasveta, umetnička dela, kao i stolice, pa često svoje klijente savetuje da ulože u neku dizajnersku koja će im godinama biti centralna tačka u domu. Što se tiče onih stvari u koje Tali ne ulaže previše novca, to su ormari i komode, dekoracija i tekstil, kao i ručke i nogice. Naravno, to ne znači da ne ulaže pažnju kako bi pronašla jeftinije, ali sjajne detalje koji će se aposlutno uklopiti u njenu kreativnu viziju. Ni ovaj fantastičan prostor nije izuzetak.

Eklektično, luksuzno i odmereno, ovaj enterijer probudio je naša najtananija osećanja (фото 1)
Eklektično, luksuzno i odmereno, ovaj enterijer probudio je naša najtananija osećanja (фото 2)
Eklektično, luksuzno i odmereno, ovaj enterijer probudio je naša najtananija osećanja (фото 3)

Radi se o stanu u kući u njujorškom Čelziju, u kome su Tali i njena koleginica dizajnerka Carrie Senft postigle savršenu meru u kombinovanju bež nijansi i akcenata u boji, kao i neobičnih art formi i svedenih linija. To je posebno vidljivo u dnevnom boravku, gde preovlađuju krem nijanse, ali u različitim teksturama (koža, trska, tekstil). Dok su detalji upečatljivi toliko da privlače pažnju, ali ne narušavaju kompoziciju. Pre svega, tu je predivna šarena skuptura umetnice Annie Morris koja je inspirisana art instalacijom Uguoa Rondinonea “Seven Magic Mountains” u Las Vegasu.

Eklektično, luksuzno i odmereno, ovaj enterijer probudio je naša najtananija osećanja (фото 4)
Eklektično, luksuzno i odmereno, ovaj enterijer probudio je naša najtananija osećanja (фото 5)
Eklektično, luksuzno i odmereno, ovaj enterijer probudio je naša najtananija osećanja (фото 6)

I u kuhinji koja je profesionalno opremljena korišćena je slična dizajn formula. Tu preovladava svetlo drvo, u centru prostorije je sto nepravilnog oblika sa neobičnim stolicama presvučenim plišom. Sve to neodoljivo podseća na neki japanski zen enterijer, ali tu je i zid presvučen mermerom upadljive šare koji daje dozu klasične evropske elegancije.

Eklektično, luksuzno i odmereno, ovaj enterijer probudio je naša najtananija osećanja (фото 7)
Eklektično, luksuzno i odmereno, ovaj enterijer probudio je naša najtananija osećanja (фото 8)

Na drugom nivou ovog prostora u kom živi mlada tročlana porodica nalaze se spavaće sobe. One su uređene u svedenijem stilu, jer je njihova osnovna funkcija odmor. Jedino je dečija soba malo drugačija i neočekivano je obojena tamnim tonovima plave boje kompanije Claire. Tali i njen tim uspeli su maestralno da spoje trendove sa zahtevima klijenta da njihov dom bude oaza za uživanje. Savršeno!

Eklektično, luksuzno i odmereno, ovaj enterijer probudio je naša najtananija osećanja (фото 9)
Eklektično, luksuzno i odmereno, ovaj enterijer probudio je naša najtananija osećanja (фото 10)
Eklektično, luksuzno i odmereno, ovaj enterijer probudio je naša najtananija osećanja (фото 11)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor