Pretraga

Eksterijer i enterijer kao jedno: Zavirite u dom Rocky Barnes

Eksterijer i enterijer kao jedno: Zavirite u dom Rocky Barnes

Tekst: BURO.

Rocky Barnes je ime poznato na blogerskoj i manekenskoj svetskoj sceni, ona je nedavno završila sa renoviranjem svoje kuće u sunčanom LA-u i tom specijalnom prilikom, otvorila je vrata svog doma. U njemu nas je zatekla mešavina hotelske i kućne atmosfere, ovaj enterijer pleše na granici između luksuza i surferskog vajba. Od eksterijera prema enterijeru, sve je u savršenom skladu, a kao trešnja na vrhu torte dolazi pogled na palme koji se pruža iz svakog ugla ovog ogromnog prostora.

Eksterijer i enterijer kao jedno: Zavirite u dom Rocky Barnes (фото 1)
Eksterijer i enterijer kao jedno: Zavirite u dom Rocky Barnes (фото 2)

Ono što na prvu krade pažnju je prostrano dvorište povezano sa enterijerom i bazen koji se nalazi u središtu istog. Par je, pobuđen sentimenton, namerno ostavio gipsane zidove u dvorištu, jer ih oni podsećaju na Amangiri, pustinjski rizort u Juti u kom su jednom prilikom boravili. Svi dogovori nisu tekli tako glatko, budući da je Rocky okoreli maksimalista, a Cooper pobornik čistog, industrijskog dizajna. Medijatora su pronašli u studiju Hawk & Co’s Summer Jensen koji je svojim predlozima rešenja pravio savršeni balans između suprotstavljenih želja para. Ono u čemu su nedovsmisleno bili složni jeste celokupan vibe prostora, želeli su umirujuću paletu boja koja tvori mir i osećaj utočišta. Uspeli su da prenesu svoje želje na zidove, dominantna je prljavo bela boja, sa svega dva upadljiva detalja u obliku tepiha koji se nalaze u dnevnom boravku i spavaćoj sobi. Predmete koje su skupljali sa putovanja širom sveta rasporedili su čitavom kvadraturom: keramika krasi police u otvorenoj kuhinji, surf daska pronašla je svoje mesto kao dekor u trpezariji, pored prodvidne komode i apstraktne slike iznad iste, dok na polici u dnevnoj sobi "glavnu reč" vode umetničke vaze. Ipak, apsolutne zvezde dnevnog boravka su poznate Huggy fotelje kreatorke Sarah Ellison. 

Eksterijer i enterijer kao jedno: Zavirite u dom Rocky Barnes (фото 3)
Eksterijer i enterijer kao jedno: Zavirite u dom Rocky Barnes (фото 4)
Eksterijer i enterijer kao jedno: Zavirite u dom Rocky Barnes (фото 5)

Prostor koji je omiljeni delikates svim ljubiteljima mode je glomazni garderober Rocky, on zapravo zauzima jednu celu bivšu spavaću sobu. Impresivna kolekcija šešira manekenki raspoređena je duž cele sobe, na ofingerima se smenjuju apstraktne šare i jarke boje, a u središtu sobe stoji drvena komoda na kom Rockyy skladišti nakit i parfeme. Ona ovaj prostor posmatra kao kancelariju budući da upravo ispred ogledala u ovoj sobi slaže svoje modne kombinacije.

Eksterijer i enterijer kao jedno: Zavirite u dom Rocky Barnes (фото 6)
Eksterijer i enterijer kao jedno: Zavirite u dom Rocky Barnes (фото 7)

Ovaj dom nosi obeležje staycationa, sa vratima spavaće sobe koje se otvaraju direktno prema bazenu i kuhinjom koja se jednim delom nalazi u dvorištu, podseća na pravu plažnu kuću koju viđamo u američkim filmovima. Čak i kupatilo, koje je celo u znaku minializma, samo providna vrata dele od spoljašnjosti. Udobnost i prozračnost dominiraju ovim enterijerom u kom svakodnevni život liči na večiti odmor. Izgleda da je to dobitna kombinacija.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor