Pretraga

Elegantno ukrašena kućica inspirisaće vas da se potrudite oko praznične dekoracije

Elegantno ukrašena kućica inspirisaće vas da se potrudite oko praznične dekoracije

Tekst: BURO.

Ne bismo da dižemo paniku, ali ova godina će iscureti za manje od nedelju dana. Napetost je na nivou, puno očekujemo od te jedne noći i jutra koje sledi. U opštem stanju stvari teško je podesiti svoj um na frenkfenciju novogodišnje euforije, ali trudimo se da skliznemo u to holly jolly raspoloženje. A u tome nam pomažu inspirativno uređeni domovi koje čim vidimo poželimo da nešto slično skockamo i kod nas. Anna Truelsen je švedska stilistkinja specijalizovana za enterijer i setove, tako da je posebna poslastica zaviriti u njenu kuću i pogledati kako je ona dekorisala za praznike.

Elegantno ukrašena kućica inspirisaće vas da se potrudite oko praznične dekoracije (фото 1)
Elegantno ukrašena kućica inspirisaće vas da se potrudite oko praznične dekoracije (фото 2)

Anna živi u kućici koja potiče iz dvadesetih godina XX veka, pri renoviranju vodila je računa da zadrži što više originalnih elemenata i sačuva šarm prostora. Njen recept za to bio je puno drveta i retro komadi nameštaja. U njenoj božićnoj varijaciji dominiraju ukrasi iz prirode kao što su grane bora i šišarke. Tamnozelena boja savršeno se složila uz paletu koja dominira u prostoru, a to su nežne sive nijanse sa zelenim podtonom, kao i pod od svetlog drveta.

Elegantno ukrašena kućica inspirisaće vas da se potrudite oko praznične dekoracije (фото 3)
Elegantno ukrašena kućica inspirisaće vas da se potrudite oko praznične dekoracije (фото 4)

Tu je puno sveća koji prostoru daju romantičnu, pomalo mističnu atmosferu. Nekoliko drvenih orašara su raspoređeni po trpezariji, a u minijaturnoj verziji nalaze se i na prirodnoj jelki. Jednostavno čim pogledate sa koliko je malo ukrasa Anna učinila ovaj prostor tako privlačnim skoro automatski u glavi čujete božoćne pesme, a u vazduhu zamiriše cimet... Inspiracija vas čeka!

Elegantno ukrašena kućica inspirisaće vas da se potrudite oko praznične dekoracije (фото 5)
Elegantno ukrašena kućica inspirisaće vas da se potrudite oko praznične dekoracije (фото 6)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor