Pretraga

Francuski dizajn u svom najboljem izdanju, ovo su 3 odlične vintage radnje

Francuski dizajn u svom najboljem izdanju, ovo su 3 odlične vintage radnje

Da, postoji opcija online poručivanja

Tekst: Jelena Karakaš

 

Prošle nedelje skrenuli smo vam pažnju na online izvore vintage i redizajniranog nameštaja kod nas, a sada gledamo ka zemlji koja je simbol šika i mode. U fokusu nam je Francuska i otkrivamo vam nekoliko Instagram profila koje sa punom pažnjom pratimo. Sva tri profila služe i kao online radnja gde se putem fotografija prikazuju komadi nameštaja smešteni u realne životne prostore. Čak i uz činjenicu da je uz šiping i dažbine komplikovano doći do fizičkih primeraka, ovi profili će vam pokazati dovoljno praktičnih ideja, da se i sami uputite na buvljak, ili neku rasprodaju i počnete da slažete svoju kolekciju. Provansalski stil je večan i uz malo vešte kombinatorike lako ga je replicirati u sopstvenom enterijeru. Rustično i šarmantno su glavne odrednice, a ovaj nepretenciozni stil najbolje izgleda pri kombinovanju novih i starih komada, neobrađeno drvo i smirene pastelne boje takođe su neke od odlika. Puštamo najbolje francuske dekoratere da vam pokažu kako se to radi.

 

Francuski dizajn u svom najboljem izdanju, ovo su 3 odlične vintage radnje (фото 1)

 

Nomibis

Instagram u poslednje vreme ima taj problem da vam više nije jasno da li gledate u enterijer u Portlandu, Istanbulu, ili Londonu. Fotografije liče jedne na druge i fore za slikanje se beskrajno repliciraju. Pravo je zadovoljstvo kada u moru takvih scena ispliva profil koji je autentičan. Iza Nomibis koncepta stoje Fabienne Nominé and Pascal Bisson strastveni ljubitelji antikviteta, ekcentričnih predmeta i dekoracije. Oni nam svakodnevno prikazuju (uspešne) stilske vežbe kako uklopiti komade iz XVIII veka, sa nameštajem iz osamdesetih. Prodajom vintage predmeta bave se više od 20 godina, a skoro sve fotografišu u sopstvenom domu, tako da čak i ako se ne prodaju oni nastavljaju svoj život kao sastavni deo enterijera. Pored prodaje (kompletnu ponudu možete videti na njihovom sajtu) Fabienne i Pascal se bave konsultovanjem i dekoracijom prostora.

 

Francuski dizajn u svom najboljem izdanju, ovo su 3 odlične vintage radnje (фото 7)

La Pagaille De Lulu

Ova radnja specijalizovana za starinski nameštaj pretežno od ratana ima svoju fizičku adresu u francuskom gradiću Nansi koji je samom srcu oblasti Lorene. La Pagaille De Lulu posluje u tamošnjem habu Glorieuses koji okuplja najbolje trgovce korišćenim nameštajem iz raznih perioda istorije. Pored velikog izbora stolica i dvoseda od ratana, kod njih možete pronaći razna stilizovana ogledala (koja danas izgledaju toliko dobro da mogu poslužiti i kao umetnost u stanu), drvene komode i setove oslikanog porcelana.

 

Francuski dizajn u svom najboljem izdanju, ovo su 3 odlične vintage radnje (фото 8)
Francuski dizajn u svom najboljem izdanju, ovo su 3 odlične vintage radnje (фото 9)

 

Francuski dizajn u svom najboljem izdanju, ovo su 3 odlične vintage radnje (фото 15)

 

Charlotte G.

Vlasnica ovog profila Charlotte vodi svoj online biznis trgovanja starim nameštajem i dekoracijama iz svoje kuće u Lionu. Njena vintage avantura počela je kad se 2015. godine zbog ljubavi preselila iz Londona u Lion. Počela je sa renoviranjem istorijske kuće, a posle opremanja svog doma korišćenim nameštajem, shvatila je da je pronašla svoj istinski poziv i nastavila je da i dalje obilazi pijace i juri vredne komade po Instagramu. Prvo je to tretirala kao hobi da bi konačno u junu 2018. godine dala otkaz na poslu i u potpunosti se posvetila trgovini. Sada ima radnjicu u okviru Les puces du canal, najveće pijace za stare predmete blizu Liona.

 

Francuski dizajn u svom najboljem izdanju, ovo su 3 odlične vintage radnje (фото 20)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor