Pretraga

Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno

Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno

Tekst: BURO.

Gustaf Westman se pojavio i kao oluja prodrmao dizajn svet, sve je krenulo od Instagrama, sve skandinavske instagramerke su prošle godine uselile ogledalo sa valovitim ramom u svoje dnevne sobe. I ubrzo su feedovi postali preplavljeni kul selfijima u ogledalima pastelnih boja. Taj komad bio je inspirisan čuvenim komadom “Ultrafragola” čuvenog dizajnera Ettorea Sottsassa, a Gustaf je nastavio da proučava i stvara čudne talasaste forme u upadljivim bojama.

Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 1)
Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 2)

On sam sebe i svoj rad opisuje kao razigran i zabavan, za razliku od dizajnera kojima je potrebno da se osame da bi stvarali Gustaf je društveni tip koji cveta kroz odnose sa ljudima. Po vokaciji je arhitekta, ali ga je dizajn nameštaja obuzeo i to je pravac koji sada hrabro istražuje. Po sopstvenom priznanju voleo bi da se okuša i u modnom dizajnu, na tragu onoga što rade Jonathan Anderson, Jacquemus i Cecilie Bahnsen.

Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 3)
Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 4)

On je pandemiju iskoristio da se preseli u novi ofis koji istovremeno služi kao showroom i moramo da priznamo da nas je potpuno otkačen prostor kompletno oduševio! Radi se o industrijskom stilu kao koji je iskorišćen kao scenografija za njegove “luckaste” komade. Očekivano, boje su ono što dominira, zidovi su okrečeni do polovine i to u nežnu ružičastu i sunčanu žutu nijansu.

Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 5)
Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 6)

Ako se bolje zagledate nećete pronaći nijednu ravnu liniju, ili oštru ivicu, u ovoj kancelariji sve je valovito, predimenzionirano i zapravo je teško napraviti razliku između realnosti i fantazije. Naravno, nisu svi komadi sa njegovim potpisom tu su dve crvene “Pantone” stolice Vernera Pantona iz šezdesetih kao i “Togo” fotelja brenda Ligne Roset.

Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 7)
Gustaf Westman je tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno (фото 8)

Očekivano sam Gustaf je osmislio i neke predmete posebno za kancelariju, kao što je talasasti šank koji tek čeka svoje prve goste kada popuste mere zbog pandemije. Ukratko, pokazao je na praktičnom primeru koliko njegov dizajn može da bude optimističan i budi pozitvna osećanja kod svih koji kroče u prostor ispunjen Westman komadima. Ako vam je trebao znak da se odvažite pri hrabrijem dekorisanju sa više karaktera u vašem domu, smatrajte da je stigao.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor