Pretraga

HYGGE je tamo gde je JYSK: Ovi komadi nameštaja su stvoreni za apsolutno uživanje

HYGGE je tamo gde je JYSK: Ovi komadi nameštaja su stvoreni za apsolutno uživanje

Tekst: BURO.

Lagano se ispisujemo iz letnjeg računanja vremena, prestaje lutanje bez kraja gradskim ulicama, vraćamo kofere u ormane… Počinje period koji će biti ispunjen mirisom pečenog kestenja, onaj u kome će se vibrantna zelena pretvoriti u sve nijanse oker i krem boje, vreme kada ćemo rooftop barove zameniti sa večerama sa prijateljima kod kuće. Oh da, jesen nam se stvarno primakla! Ipak, ne očajavamo, radujemo se tim prvim tišim danima, umerenoj temperaturi i promeni fokusa sa histerične zabave na životne ciljeve koji će nam pomoći da se popnemo stepenicu više. Okrećemo se karijeri, a snagu za napredak pronalazimo u svom domu. Dodajemo sitnice, ušuškavamo, čistimo nepotrebno, useljavamo udobno.

U toj misiji dodatno su nas inspirisale influenserke koje su nam krajem leta pokazale kako je udoban nameštaj osnovni element svake jednačine čiji cilj je uživanje. Naime, one su nam pokazale JYSK komade nameštaja i dekoracija na neočekivanim mestima sa jasnom porukom “HYGGE je tamo gde je JYSK”. Možda su to pokazale na različitim mestima kako one vide svoj HYGGE ali ono što im je zajedničko je inspiracija koju pronalaze u JYSK jesenskim novitetima. Umemo da prepoznamo namig i odmah smo se uputili u razgledanje nove kolekcije koja donosi samu esenciju tog genijalnog danskog koncepta o kome smo vam već pisali.

Postoji čitava lista HYGGE elemenata koje bi trebalo svi da imamo kod kuće: kamin, udobna fotelja, sveće, nameštaj od drveta, knjige, keramika, vintage elementi i mnoštvo jastučića i ćebence. Ideja je da „tjunujte“ uređenje, detalje i mirise sve dok ne ubodete dobitnu kombinaciju. Kad smo kod kuće, hajde da uživamo u svakom trenutku do maksimuma. Jer uskoro ćemo ponovo juriti kao bez duše (hint praznični period), zato iskoristimo ovo prizemljenje da do vrha napunimo svoje baterije.

Upravo u JYSKu možete pronaći sve sa spiska za ušuškavanje kod kuće, pre svega tu su lounge foteljice koje su kao stvorene da ih primaknete prozoru, uzmete dobru knjigu, podvijete noge i prepustite se putovanju kroz maštu. Naravno, mali coffee table je tu kao neophodan element, kao i pleteni poslužavnik i super laka šoljica, sve sa prepoznatljivim danskim potpisom. Svi ti komadi osmišljeni su i napravljeni kako bi se uživanje kod kuće produbilo i kako bi opuštanje dobilo novu dimenziju. Sada je idealan trenutak da od svoga doma stvorite gnezdo, utvrđenje i bazu. Kada dodate elemente koji će u vama probuditi sigurnost i ljubav, bićete spremni za osvajanje nove sezone i nove pobede. Navijamo za vas!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor