Pretraga

Influenserka Mirjam Flatau je svoj minimalistički stil prevela u uređenje enterijera, zavirite u njen dom

Influenserka Mirjam Flatau je svoj minimalistički stil prevela u uređenje enterijera, zavirite u njen dom

Tekst: BURO.

Mirjam Flateu nam je svima poznatija kao @mija_mija, njene objave su uvek mala studija o savršenosti i mininalizmu. I čak ako niste naklonjeni takvoj jednostavnosti, ne moežete da ne priznate kako Mirjam suvreno vlada trendovima i kroti ih baš u svom fazonu, uporno ne odustajući od sebe. Danas ona živi u Parizu u stanu koji je aposlutna refleksija njenog ukusa, misli i osećanja.

Influenserka Mirjam Flatau je svoj minimalistički stil prevela u uređenje enterijera, zavirite u njen dom (фото 1)
Influenserka Mirjam Flatau je svoj minimalistički stil prevela u uređenje enterijera, zavirite u njen dom (фото 2)

Pre ovog stana Mirjam je živela u Minhenu, Londonu, Berlinu i Los Anđelesu, ali izgleda je Pariz ukrao njeno srce. Kako ističe, obožava da šeta parkom Palais Royal, posle čega sledi kafa u kafeu Café Le Nemours u Jardin du Palais Royal. Posle toga slede OFR knjižara, ili radnja The Broken Arm. Jednako kako pristupa istraživanju grada pristupila je i opremanju svog stana.

Influenserka Mirjam Flatau je svoj minimalistički stil prevela u uređenje enterijera, zavirite u njen dom (фото 3)
Influenserka Mirjam Flatau je svoj minimalistički stil prevela u uređenje enterijera, zavirite u njen dom (фото 4)

Ako povučete paralelu između njenog modnog stila i enterijera njenog stana, tu će biti mnogo zajedničkih imenitelja. Od minimalizma po kome je poznata, sve do vrlo svedene palete koja odlično funkcioniše. Jedno od pravila po kome se vodi jeste „manje je više“ i to se ne ogleda samo u uređenju, već i u izboru komada. Fokisirana je na pronalaženje što kvalitetnijih komada, dok kvanitent kao reč ne postoji u njenom rečniku.

Influenserka Mirjam Flatau je svoj minimalistički stil prevela u uređenje enterijera, zavirite u njen dom (фото 5)
Influenserka Mirjam Flatau je svoj minimalistički stil prevela u uređenje enterijera, zavirite u njen dom (фото 6)

Jedan od vintage predmeta na koji je posebno ponosna jesu originalne stolice dizajnera Pierrea Jeanneta iz pedesetih godina. Za nju ključ uspeha pri uređenju prostora leži u sitnim detaljima, kao i u kombinacijama koje stvaraju tenziju i pažnju skreću na neke komade nameštaja.

Influenserka Mirjam Flatau je svoj minimalistički stil prevela u uređenje enterijera, zavirite u njen dom (фото 7)
Influenserka Mirjam Flatau je svoj minimalistički stil prevela u uređenje enterijera, zavirite u njen dom (фото 8)

Mirjam je zadržala originalni parket, kao i gipsane radove na zidovma. Još jedna činjenica koja ju je prikovala za tu nekretinu jeste činjenica da je puno prirodno svetla, što stan čini vrlo udobnim i ušuškanim. Ako pratite njene vizije poželećete da izbacite sav nameštaj, ipak bez naglih ponuda. Flateu stan može biti sjajna inspiracija za sve one koji se tek useljavaju. Prepišite i vodite računa da je lajt motiv – elegancija.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor