Pretraga

Život u boji: Otkrijte otkačene Gropius lampe!

Život u boji: Otkrijte otkačene Gropius lampe!

Tekst: BURO.

Ako bismo ugrubo podelili aktuelne trendove u svetu dizajna postoje dva suprostavljena tabora. U prvom su oni koji žele prostore koji su isključivo u belim i bež nijansamai gde jedino teksture prave razliku, a u drugom su oni koji su shvatili da je život prilično tmuran i monoton i da u enterijeru mogu ostvariti svoje maštarije i napraviti jedno samo svoje sunčano mesto. Moramo da priznamo da kako čitamo vesti sve dublje pripadamo grupi onih koji boje svoj svet novim bojama iz dana u dan. Zato vam danas predstavljamo moderni španski brend fokusiran isključivo na rasvetu – Gropius.

Život u boji: Otkrijte otkačene Gropius lampe! (фото 1)
Život u boji: Otkrijte otkačene Gropius lampe! (фото 2)

Gropius studio nastao je 1996. godine, a čine ga industrijska dizajnerka Sofía Iribarren i dizajner enterijera Jaime Colomer. Inicijalno njihova motivacija bila je da svetu ponude mesto gde svi mogu personalizovati svoje lampe i tako u svoj dom uneti nešto što im se aposlutno dopada. Za više od 2 decenije postojanja na španskom tržištu pozicionirali su se kao brend gde je moguće pronaći otkačenu i kul rasvetu koja će postati centralna tačka u svakom prostoru.

Život u boji: Otkrijte otkačene Gropius lampe! (фото 3)
Život u boji: Otkrijte otkačene Gropius lampe! (фото 4)
Život u boji: Otkrijte otkačene Gropius lampe! (фото 5)

Ono sa čim se rado igraju jesu kolaboracije sa različitim brendovima iz čega proističu najluđe kreacije. Trenutno je u prodaji kolekcija koju su izradili za brend odeće La Veste, pa se njihove raznobojne stone lampe mogu kupiti i u robnoj kući Le Bon Marché Rive Gauche u Parizu sve do aprila ove godine. Takođe, aktuelna je i kolekcija koju su izradili u saradnji sa dizajn duom Bata Basta. Ali Sofiji i Jaimeu ni to nije dovoljno, maštovitim kupcima nude opciju da zajedno dizajniraju custom made rasvetu koja odgovara njihovom prostoru. I najbolje od svega? Nude worldwide dostavu!

Život u boji: Otkrijte otkačene Gropius lampe! (фото 6)
Život u boji: Otkrijte otkačene Gropius lampe! (фото 7)
Život u boji: Otkrijte otkačene Gropius lampe! (фото 8)
Život u boji: Otkrijte otkačene Gropius lampe! (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor