Pretraga

Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu

Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Jovana Rakezić

Dizajn enterijera zaista može biti savršen poligon za igru. Kako sa stilovima, uticajima i detaljima, tako i kroz kreiranje zona u prostoru koje jasno asociraju na funkciju svake od soba. Savršen primer toga jeste ovaj stan u Beogradu za čije uređenje je bio zadužen poznati domaći studio Fluid. Radi se o prostoru od 74 kvadrata, za koji su klijenti dali brif da žele da bude elegantan, bez previše zalaženja u detalje. Arhitektkinje su prihvatile ovaj smer, ali su ga u sebi svojstvenom stilu začinile i obogatile. Elegancija je svakako ono što će vam prvo pasti na pamet kada pogledate fotografije, ali tu su i pomaknuta dizajn rešenja kao što je spavaća soba koja je kompletno obojena u bordo nijansu.

Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 1)
Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 2)
Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 3)

 

Radi se o jednom pravom malom ušuškanom „gnezdu“. Kada otvorite blistavo bela vrata ulazite u sobu koja izgleda kao unutrašnjost raskošne plišane kutijice u kojima se čuvaju najveće dragocenosti. Ideja je bila da „razmrdaju“ paletu boja, budući da se u ostatku stana provlače samo samo nekoliko nijansi krem i bele boje. Bordo je neočekivan i smeo izbor, ali ovo eksperimentisanje se isplatilo u potpunosti! Kako je boja bogata i zasićena, nameštaj je na minimumu, tu je veliki udoban Gubi krevet „Low Back“ pored koga su mermerni Gubi stočići u ulozi noćnih ormarića. Nasuprot kreveta je veliko podno &Tradition ogledalo, a kao detalj koji pleni pažnju tu je zidna lampa iznad kreveta, model „265“ brenda Flos. Čak je i garderober pravljen po meri u identičnoj nijansi bordo boje. Uz izbor finih tekstila to je dovoljno za deo namenjen odmoru i sakupljanju snage za ono što dan nosi.

 

Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 4)
Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 5)
Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 6)

 

Deo stana koji je namenjen dnevnom životu je kompletan opozit spavaćoj zoni, dnevna soba i trpezarija ispunjene su komadima nameštaja u beloj i krem boji uz „uplive“ sive i boje lososa. Bež sofa klasičnog izgleda nosi Molteni potpis, a od istog brenda je i drvena TV polica. Nasuprot sofe je niska lounge foteljica &Tradition koja je presvučena bukleom koji sve čini još toplijim, istom efektu doprinose i Gubi taburei od tekstila sa resama pri dnu.

 

Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 7)
Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 8)
Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 9)
Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 10)

 

U produžetku dnevne sobe smešten je mali deo za ručavanje gde dominira Gubi „Moon“ kružni sto čija se mermerna ploča nalazi na postolju od rebrastog drveta. Kako bi dodatno poduvkli elegantan duh kome se ovde težilo arhitektkinje su odabrale „Masculo“ široke elegantne stolice u kombinaciji crne i bež boje, dok su iznad stola smeštene tri Gubi visilice prepoznatljivog izgleda u srebrnoj boji. I zaista je lako tu zamisliti svečane ručkove koji zahtevaju elegantnu odeću i najbolje ponašanje.

 

Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 11)
Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 12)
Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 13)

 

Iz trpezarije se ulazi u otvorenu kuhinju čija paleta predstavlja kombinaciju boja koje su korišćene u ostatku stana. Gornji ormarići su bele boje, dok su donji tamno-crveni baš u boji kakva vlada spavaćim delom. Kako bi pomirile te boje za pod su se odlučile da preuzme „noseću ulogu“, radi se o sitnim pločicama sa grafičkim paternom koji se hipnotišući ponavlja dajući svemu retro notu opuštenosti. Idealna kombinacija!

 

Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 14)
Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 15)
Između svetlog i tamnog – otkrivamo vam jedan vrlo promišljeno uređen stan u Beogradu (фото 16)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor