Pretraga

Jouw je koncept koji nudi jedinstveno posuđe i escajg. Nateraće vas da preispitate sve što ste mislili o hrani

Jouw je koncept koji nudi jedinstveno posuđe i escajg. Nateraće vas da preispitate sve što ste mislili o hrani

Tekst: BURO.

Viljuška koja je istovremeno i kašika, duboki tanjir sa ostrvcetom u sredini, činija u obliku lista... Posuđe i escajg koje nudi sajt Jouw izgledaju kao da su ovog trenutka ispali iz romana „Alisa u zemlji čuda“. Umetnost i gastronomija idu ruku po ruku, a Holanđani Martin Kullik i Jouw Wijnsama su odlučili da odu korak dalje i osnuju eksperimentalnu gastronomsku inicijativu.

Jouw je koncept koji nudi jedinstveno posuđe i escajg. Nateraće vas da preispitate sve što ste mislili o hrani (фото 1)
Jouw je koncept koji nudi jedinstveno posuđe i escajg. Nateraće vas da preispitate sve što ste mislili o hrani (фото 2)

Bili su inspirisani idejom da pronađu poveznicu među stvarima koje najviše vole, a to su: hrana, održivost i dizajn. Posle dugo razmišljanja duo je počeo sa organizovanjem jedinstvenih večera na kojima se jelo služi iz posuđa koje su izradili umetnici u potpuno nekonvencionalnom maniru. Sve je zapravo izgleda kao na nekoj od slika Salvador Dalija. Njihova incijativa okrenuta je ka održivosti, sastojci koji su korišćeni u kuhinji su lokalnog porekla i sve je bazirano na vegeterijanskog ishrani, dok su materijali od kog umetnici izrađuju escajg i posuđe prirodni i reciklirani.

Jouw je koncept koji nudi jedinstveno posuđe i escajg. Nateraće vas da preispitate sve što ste mislili o hrani (фото 3)
Jouw je koncept koji nudi jedinstveno posuđe i escajg. Nateraće vas da preispitate sve što ste mislili o hrani (фото 4)

Najbolje od svega? Svi te kreacije dostupne su za kupovinu na sajtu Jouw. A koliko se radi o neobičnom pristupu govori činjenica da kada kliknite na njihovu „about“ sekciju dočeka vas poruka: „Zašto ne biste uživali u prelepim komadima na našem sajtu, umesto da čitate dosadan tekst o tome ko smo mi?“.

Jouw je koncept koji nudi jedinstveno posuđe i escajg. Nateraće vas da preispitate sve što ste mislili o hrani (фото 5)
Jouw je koncept koji nudi jedinstveno posuđe i escajg. Nateraće vas da preispitate sve što ste mislili o hrani (фото 6)

Trenutno je više od 40 umetnika dalo svoje viđenje njihovog koncepta, a komadi su izrađeni od gline, stakla, metala, papira i drveta. Ako ste raspoloženi da malo prodrmate svoju svakodnevnicu možda nije loša ideja da proučite ponudu i izaberete neku od ovih avangardnih kreacija.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor