Pretraga

Joy Cho je gradila svoju kuću 6 godina - prepišite najbolje dizajn trikove ove blogerke

Joy Cho je gradila svoju kuću 6 godina - prepišite najbolje dizajn trikove ove blogerke

Tekst: BURO.

Ko je pre desetak godina pratio blog scenu sigurno se seća jedne od OG blogerki Joy Cho, koja i dan danas vodi svoj online dnevnik na adresi ohjoy.com. Od kad je deo digitalnog sveta Joy se trudi da svojim pratiocima da pregršt korisnih informacija i ideja, postala je poznata po nizu dizajn saradnji sa raznovrsnim velikim lifestyle brendovima, u svaku kolekciju utkala je svoj vedar i optimističan pogled na svet. To je razlog zašto nam je i dalje visoko na bookmark listi. Ona je sa svojom porodicom još 2014. godine ušla u projekat projektovanja i izgradnje kuće od temelja, a napokon se useilla u aprilu 2020. godine tik pred karantin. Kuća se nalazi u Los Anđelesu, a Joy je šerovala izgled kuće prostoriju po prostoriju. Kako je sve pravila od nule mogla je da ozbiljno da mašti na volju i sve uradi baš po svojoj volji, čak i da nemate toliku slobodu, njen stil vam može pomoći pri osmišljavanju prostora. Samo izvolite.

SPAVAĆA SOBA

Joy Cho je gradila svoju kuću 6 godina - prepišite najbolje dizajn trikove ove blogerke (фото 1)
Joy Cho je gradila svoju kuću 6 godina - prepišite najbolje dizajn trikove ove blogerke (фото 2)

Joy i Cleo Murnane kreativna direktorka studija Project M Plus su inspiraciju za uređenje spavaće sobe pronašle u radu Indije Mahdavi, najpre se to ogleda u custom made uzglavlju za krevet. Iskoristile su tri nijasne zelenog i plavog pliša kako bi kreirale ombre efekat i upravo je to najdominatnija stvar u sobi. Kako bi ostavile prostora i za malu art kolekciju postoji mali skoro nevidljivi zid u sivoj boji iznad uzglavlja koji je dovoljno širok da tu mogu da stoje art printovi, knjige i ukrasne vaze. Iako deluje da su slike samo naslonjene, to je optička varka budući da su osigurane kukicama. Pored kreveta su Lulu&Georgia natkasne sa fiokama i to je zapravo to, Joy se na uštrb velike spavaće sobe odlučila za walk in orman.

KUPATILO

Joy Cho je gradila svoju kuću 6 godina - prepišite najbolje dizajn trikove ove blogerke (фото 3)
Joy Cho je gradila svoju kuću 6 godina - prepišite najbolje dizajn trikove ove blogerke (фото 4)
Joy Cho je gradila svoju kuću 6 godina - prepišite najbolje dizajn trikove ove blogerke (фото 5)

Kako je uz spavaću sobu svojih ćerki napravila posebno dečije kupatilo, kada je projektovala glavno kupatilo želela je da to bude oaza za odrasle, nalik nečemu što bi moglo da se nalazi u nekom spa delu finog hotela. Joy se držala plave i zelene palete boja kakva postoji i u spavaćoj sobi. Zona sa tušem je obložena belo-sivim mermerom, dok je deo kod lavaboa (postoje dva) ukrašen savršeno nesavršenim Zellige pločicama u nekoliko nijansi plave. Sve je zaokruženo sa ormarićem od svetlog drveta, kao i slavinama i detaljima od bakra. Budući da su sami sve projektovali, tu je mnogo skrivenog prostora za odlaganje kako bi izbegli haos na površinama uz lavabo. Čak su iza oba ogledala ormaći za sitnice.

KUHINJA

Joy Cho je gradila svoju kuću 6 godina - prepišite najbolje dizajn trikove ove blogerke (фото 6)
Joy Cho je gradila svoju kuću 6 godina - prepišite najbolje dizajn trikove ove blogerke (фото 7)
Joy Cho je gradila svoju kuću 6 godina - prepišite najbolje dizajn trikove ove blogerke (фото 8)

Kuhinja je prostorija gde Joy i njena porodica provode najviše vremena i ona je zapravo srce njihove kuće. Zbog toga je ona neobično velika i prostrana je dovoljno da se tu lako mogu pripremati najrazličitiji obroci za porodicu i prijatelje. U ćošku su prozori od poda do plafona koji mogu služiti i kao vrata za prolazak do dvorišta. Ormarići su svedeni u beloj boji, a tu je i nekoliko otvorenih polica gde stoje začini i zbirke recepata. Kako bi smanjili troškove, ormariće su kupili u Ikei, a zatim su dodali Reformation frontove i sada sve izgleda kao da pravljeno po meri. Deo kuhinje prekriven je pločicama sa detaljem od bakra, a suprotni zid dalje od pripreme hrane „presvučen“ je tapetom sličnog uzorka. Svetlo moderno i elegatno bile su njihove odrednice pre nego što su krenuli u gradnju, a finalni proizvod se može upravo tako opisati.

Joy Cho je gradila svoju kuću 6 godina - prepišite najbolje dizajn trikove ove blogerke (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor