Pretraga

Kako izgleda kuća poznate modne urednice magazina Vogue? Ovaj stajling je njeno remek-delo!

Kako izgleda kuća poznate modne urednice magazina Vogue? Ovaj stajling je njeno remek-delo!

Tekst: BURO.

Lucinda Chambers je dobro poznato ime „stare škole“, njena karijera u modnoj industiji je zbilja impresivna, bila je modna urednica u britanskom Vogue magazinu, radila je kao konsultant za brendove kao što su Prada i Marni. Lansirala je održivi modni brend Colville, a takođe je suosnivačica sajta Collagerie. Ali uprkos svemu tome Lucinda sebe ne bi opisala kao preterano stajliš osobu, niti kao materijalno nastrojenu ličnost. Ipak, mi je možemo opisati kao ženu izuzetne jedinstvene estetike koja je naučila kako da bude neustrašiva i kada govorimo o modi, ali i kada je dizajn enterijera u pitanju. Već tri decenije živi u istoj kući u zapadnom Londonu u eklektično uređenom domu od poda do plafona ispunjenom knjigama, slikama, tekstilima i modnim trofejima.

Kako izgleda kuća poznate modne urednice magazina Vogue? Ovaj stajling je njeno remek-delo! (фото 1)
Kako izgleda kuća poznate modne urednice magazina Vogue? Ovaj stajling je njeno remek-delo! (фото 2)
Kako izgleda kuća poznate modne urednice magazina Vogue? Ovaj stajling je njeno remek-delo! (фото 3)

Ono što je njoj ključno jeste da kuća u kojoj živi odiše udobnošću, a njena je toliko udobna da svi njeni prijatelji obožavaju da provode vreme kod nje. Lucinda veruje da je udobnost potcenjena kategorija, posebno u modi, jer ukoliko se ne osećate prijatno u svojoj odeći ne možete izgledati stajliš. Isto važi i za kuću, ako se tu ne osećate dobro, vreme je da nešto promenite.

Kako izgleda kuća poznate modne urednice magazina Vogue? Ovaj stajling je njeno remek-delo! (фото 4)
Kako izgleda kuća poznate modne urednice magazina Vogue? Ovaj stajling je njeno remek-delo! (фото 5)
Kako izgleda kuća poznate modne urednice magazina Vogue? Ovaj stajling je njeno remek-delo! (фото 6)

Lucindina kuća ispunjena je bojama, prugama i kitnjastim printovima, a kombinacija svega toga je ono što je dovodi do ushićenja. Da stvari posmatra na jednostavan način poput deteta, naučila ju je Grace Coddington. Ona ju je savetovala da svaki komad posmatra kao da je slika, ili da može biti upotrebljen kao deo slike. Sve posmatra kroz tu prizmu, a nekada se bavi i DIY projekatima. Budući da sakuplja tekstil iz celog sveta ponekad sama napravi novi abažur za lampu na staroj Singer mašini, a vrlo često pravi i kolaže (što objašnjava naziv njenog novog online projekta).

Kako izgleda kuća poznate modne urednice magazina Vogue? Ovaj stajling je njeno remek-delo! (фото 7)
Kako izgleda kuća poznate modne urednice magazina Vogue? Ovaj stajling je njeno remek-delo! (фото 8)
Kako izgleda kuća poznate modne urednice magazina Vogue? Ovaj stajling je njeno remek-delo! (фото 9)

Iako je svaki pedalj prostora ispunjen memorabilijama i knjigama, to posebno ne zabrinjava Lucindu, ona te detalje vidi kao dragocene slojeve ljubavi i sećanja. A svaki put kada pomisli „luda osoba živi u ovoj kući“ ona napravi veliko spremanje. Iako ne deluje tako, nije posebno sentimentalna prema stvarima i lako ih se odriče ukoliko im više ne vidi svrhu. Iako sve na prvi pogled izgleda otkačeno kada se zadubite u proučavanje kombinacija boja i tekstura u ovom enterijeru, shvatite koliko je promišljanja uloženo u sve. I to je razlog zašto je Lucinda toliko uspešna u svom poslu, nepogrešivo ume da ide do kraja i istraži opcije koje bi neko manje hrabar nesigurno odbacio u startu. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor