Pretraga

Kako izgleda ružičasti betonski sto od pet metara sve sa kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno!

Kako izgleda ružičasti betonski sto od pet metara sve sa kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno!

Tekst: BURO.

Ponekad stvari ne idu onako kako ste planirali, a često baš u tim trenucima se desi prava magija. Još 2014. godine Alix i Onur Keçe su tražili vikendicu u provinciji države Njujork, ali bez mnogo uspeha. Tek kad se par odlučio da se odseli ne samo iz Njujorka, već i da promene kontinent i da im novi dom postane Pariz, sve je polako počelo da se uklapa.

Kako izgleda ružičasti betonski sto od pet metara sve sa kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 1)
Kako izgleda ružičasti betonski sto od pet metara sve sa kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 2)
Kako izgleda ružičasti betonski sto od pet metara sve sa kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 3)

U oktobru 2018. godine pronašli su ono za čim su tragali, u pitanju je seoska kuća iz XIX veka smeštena na 40 minuta vožnje od Pariza. Kuća nije bila u dobrom stanju i bilo je potrebno renovirati maltene sve, ali to je bio zadatak na koji su bili spremni.

I Alix i Onur su osnivači svojih kreativnih kompanija, pa im je rad na pronalaženju rešenja za kuću ubrzo postao omiljeni hobi i više su ga shvatili kao izazov, nego kao problem. U prizemlju je u originalnom planu bilo četiri manje prostorije, a oni su se odlučili da naprave jedan veliki open space, koji deluje monumentalno posebno zbog činjenice da je tu visina plafona oko pet metara. Ovaj prostor porodica koristi na nekoliko načina: tu kuvaju, jedu, druže se i rade. Zato im je trebalo centralno mesto okupljanja, gde će rado ugostiti i prijatelje.

Kako izgleda ružičasti betonski sto od pet metara sve sa kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 4)
Kako izgleda ružičasti betonski sto od pet metara sve sa kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 5)
Kako izgleda ružičasti betonski sto od pet metara sve sa kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 6)

Da bi popunili prostor na adekvatan način odlučili su se da se bace u izradu custom made stola. Pronašli su kompaniju specijalizovanu za izradu nameštaja od betona i naručili su sto dugačak 5 metara (i težak 2 tone) u ružičastoj boji. Ono što je sjano jeste da se on proteže duž prostorije gde postoji stepenik. Pa kad ste u gornjem nivou, sto služi kao coffee table, a na donjem nivou on funkcioniše kao klasičan trpezarijski sto. Na taj način su dnevna soba i trpezarija povezane na neobičan način. Na jednoj strani stola je i kamin, a plus ispod je provučena struja, kako bi mogli da priključe svoje laptopove kad rade za stolom.

Kako izgleda ružičasti betonski sto od pet metara sve sa kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 7)
Kako izgleda ružičasti betonski sto od pet metara sve sa kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 8)
Kako izgleda ružičasti betonski sto od pet metara sve sa kaminom na kraju? Ništa manje od savršeno! (фото 9)

Ono što je prisutno u celoj kući jesu neobrađene, sirove teksture, na primer i delovi u kuhinji su isto od betona u roze boji. A uz to su kombinovali dizajn komade nameštaja koji svemu daju nežniju notu. U dnevnoj sobi je „Tufty-Time“ B&B Italia sofa uz Gae Aulenti fotelje, kao i podne lampe sa Flos potpisom. Zbog visine plafona tu je nekoliko velikih rasvetnih tela, koji dopuštaju porodici da uveče napravi atmosferu po želji.

Na gornjem spratu smeštene su spavaće sobe sa kupatilima, a za kupatilo su čak dizajnirali kermičke pločice sa geometrijskim printom. Mnogo detalja u ovoj kući je posebno dizajnirano i izrađeno sa namerom, tako da se radi o zbilja specijalnom mestu. A ono što je sjajno jeste da postoji mogućnost iznajmljivanja kuće za događaje, ili posebne prilike.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor