Pretraga

Kolor terapija: Ovaj enterijer garantovano popravlja raspoloženje

Kolor terapija: Ovaj enterijer garantovano popravlja raspoloženje

Tekst: BURO.

Tirkizna, ljubičasta, zelena, limun žuta, narandžasta, crvena, teget... Sve ove boje (a i mnoge druge nijanse) pronašle su svoje mesto u domu Cathrine i Andersa de Lichtenberga u gradiću Frederiksbergu u Danskoj. Par je dugo živeo u Africi i pre nekoliko godina poželeli su da sviju svoje gnezdo u Danskoj. Odlučili su se za jednu staru vilu, koja je sagrađena 1898. godine, a kada su je oni pazarili 2017. godine bilo je potrebno totalno renoviranje.

Kolor terapija: Ovaj enterijer garantovano popravlja raspoloženje (фото 1)
Kolor terapija: Ovaj enterijer garantovano popravlja raspoloženje (фото 2)
Kolor terapija: Ovaj enterijer garantovano popravlja raspoloženje (фото 3)

Cathrine ima master diplomu iz oblasti komunikacije i biznis strategije, ali je danas više angažovana kao influenserka, konsultant za unutrašnje uređenje i dizajnerka cveća u poznatom studiju Poppykalas. Njena kreativna strana nema granica i dovoljno je pogledati kuću koju je sama uredila i sve će vam biti jasno. Posle renoviranja, enterijer je izuzetan! Stari parket i prozorske špalentne od mermera svedoče o istoriji ove kuće, ali osim toga sve je pretrpelo „facelift“. Kako je par godinama živeo „iz kofera“ u zemljama kao što su Angola i Južnoafrička republika njihov skandinavski stil pretrpeo je uticaj Afrike i njihove obilate i odvažne upotrebe boja u svakom segmentu života. Zbog toga je ovaj enterijer svojevrsan miks gde je uklopljeno najbolje od oba sveta. Linije nameštaja su jednostavne, dok su boje apsolutno svuda i uklopljene su do savršenosti.

Kolor terapija: Ovaj enterijer garantovano popravlja raspoloženje (фото 4)
Kolor terapija: Ovaj enterijer garantovano popravlja raspoloženje (фото 5)
Kolor terapija: Ovaj enterijer garantovano popravlja raspoloženje (фото 6)

S jedne strane tu je kolekcija moderne umetnosti i egzotični komadi kao što je tepih u boucherouite stilu iz Maroka, dok su s druge strane tu skandinavski dizajn klasici kao što je stolica Flagline dizajnera Hansa Wegnera i FOS „Diamond“ sto. Stari bokali koje su doneli sa Balija su pored radova umetnika Jakob Steena, a tu su i klasične Poul Kjærholm stolice i retro stočić koji je dizajnirao Romeo Rega.

Kolor terapija: Ovaj enterijer garantovano popravlja raspoloženje (фото 7)
Kolor terapija: Ovaj enterijer garantovano popravlja raspoloženje (фото 8)
Kolor terapija: Ovaj enterijer garantovano popravlja raspoloženje (фото 9)

Ono što je konstanta za ovaj enterijer jeste da je on konstantna promena. Cathrine stalno premešta nameštaj i dodaje nove elemente. A vrlo brzo „hvata“ koji komadi će doći u centar pažnje šire javnosti. Tako ima čuveno ogledalo „Curvy Mirror“ Gustafa Westmana u boji lavande, ali i Ikon København radni sto od belih pločica. Prateći nju i njen nepogrešiv njuh bićete u toku sa svim tendencijama. Najbolje od svega, živopisni kadrovi jarkih i pastelnih boja inspirisaće vas da budete hrabriji i da u stan ne useljavate samo praktične crne, bele i sive komade. Kad pogledate koliko dobro mogu zajedno izgledati šareni tepih, plišana sofa, mermerni stočić, vaza od bojenog stakla i svećnaci od mesinga dobićete poriv da sve okrenete naopačke i dodate malo boja optimizma u vaš enterijer. Navijamo!

Kolor terapija: Ovaj enterijer garantovano popravlja raspoloženje (фото 10)
Kolor terapija: Ovaj enterijer garantovano popravlja raspoloženje (фото 11)
Kolor terapija: Ovaj enterijer garantovano popravlja raspoloženje (фото 12)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor