Pretraga

Kombinacija ogledala i disko kugle? Dugo nismo videli nešto bolje!

Tekst: BURO.

U poslednjih nekoliko godina ogledala su prešla put od funkcionalnog predmeta koje nam služi da bacimo pogled na sebe pre nego što izađemo, do ukrasa, koji sa svakom sledećom dizajn intervencijom izgleda sve bolje i bolje. "Ultrafragola" je inspiracija kojoj se svi dizajneri vraćaju iznova i iznova, a varijacija „Curvy Mirror“ Gustafa Westmana je stigla i do high street radnji kao što je Stradivarius. No, sada podižemo uloge! Jer pronašli smo ogledalo koje ima ram koji se presijava kao disko kugla. Umetnica iz San Dijega Lina Shamoon stvorila je ogledalo koje nismo mogli da zamislimo, a sada jedino o čemu da mislimo je to neverovatno prelamanje svetla!

Kombinacija ogledala i disko kugle? Dugo nismo videli nešto bolje! (фото 1)
Kombinacija ogledala i disko kugle? Dugo nismo videli nešto bolje! (фото 2)

Lina je po vokaciji programerka, a u dizajn igre bacila se pošto je na poslu doživela burn out. Rešila je da ogledala tretira kao predimenzionirani komad nakita i od tada se više nije osvrnula. A i zašto bi? Toliko joj je dobro krenulo sa novim hobijem koji je prerastao u profesiju, da je prošle godine bila jedna od finalistkinja na konkursu Etsy Design Awards.

Izrađuje ogledala manjih formata čija cena je oko 300 dolara, dok će svi oni koji u domu žele da imaju disko ogledalo dimenzija 200x115cm morati za to da izdvoje 5.000 dolara. I realno, za ovako neobičan komad potrebna je i prostorija u kojoj će on doći do izražaja, idealno sa izvorom prirodnog svetla koje će tokom čitavog dana igrati svetlosne igre koje nikoga ne mogu da ostave ravnodušnim.

Kombinacija ogledala i disko kugle? Dugo nismo videli nešto bolje! (фото 3)
Kombinacija ogledala i disko kugle? Dugo nismo videli nešto bolje! (фото 4)
Kombinacija ogledala i disko kugle? Dugo nismo videli nešto bolje! (фото 5)
Kombinacija ogledala i disko kugle? Dugo nismo videli nešto bolje! (фото 6)

Lina sve izrađuje ručno, najpre pravi ramove organskih oblika od pene, a zatim ih oblaže staklić po staklić, dok ne nastane monumentalan dizajn komad. Pored ogedala ona izrađuje i manje skulpture neobičnih oblika. Skoro da smo sigurni da nam je potrebna i chill pill pilula u disko verziji. A možda nam treba sve ikada u disko verziji? Život je dovoljno naporan, zato zaigrajmo hrabrije kada je dizajn enterijera u pitanju!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor