Pretraga

Laetitia Rouget daruje novi život odbačenim predmetima, otkrijte njen šareni i zabavan univerzum

Laetitia Rouget daruje novi život odbačenim predmetima, otkrijte njen šareni i zabavan univerzum

Tekst: BURO.

Laetitia Rouget je umetnica koja se lako izražava kroz različite forme, bilo da je to keramika, komadi nameštaja, ili printovi, rezultat je uvek zabavan, duhovit na prvu loptu i otkriva više slojeva kad se zagledate. Preselila se iz Pariza kako bi studirala grafički dizajn u školi Central Saint Martins, a vrlo brzo se zaljubila u London gde je njen stil postao mnogo ekscentričniji i odvažniji. Posle diplomiranja počela je karijeru u modi gde je radila kao kreator printova, između ostalih sarađivala je sa kompanijama kao što su Topshop, Asos, Sandro, Zara i Urban Outfitters. Ali je ubrzo shvatila da modna industrija pravi neverovatnu količinu otpada i ta misao ju je proganjala sve dok šest godina kasnije nije dala otkaz i otisnula se u svet slobodnih umetnika.

Laetitia Rouget daruje novi život odbačenim predmetima, otkrijte njen šareni i zabavan univerzum (фото 1)
Laetitia Rouget daruje novi život odbačenim predmetima, otkrijte njen šareni i zabavan univerzum (фото 2)

Počela je da koristi predmete koje su nekadašnji vlasnici odbacli i da im daje novi, mnogo bolji život. Osnovala je svoj Shoopy Studio u okviru koga se bavi umetnošću na različite načine, najčešće kroz predmete od keramike koje odlikuju pastelne boje i provokativne poruke, slike i printove, a tu su i šarene stolice jednistvenog dizajna. Prve stolice koje je napravila je zapravo presvukla materijalima koje je dizajnirala za modne brendove, a koji bi bi bili bačeni kao nepotrebni ostaci.

Laetitia Rouget daruje novi život odbačenim predmetima, otkrijte njen šareni i zabavan univerzum (фото 3)
Laetitia Rouget daruje novi život odbačenim predmetima, otkrijte njen šareni i zabavan univerzum (фото 4)
Laetitia Rouget daruje novi život odbačenim predmetima, otkrijte njen šareni i zabavan univerzum (фото 5)

Njeni roditelji se bave proizvodnjom porcelana, pa je krenula da istražuje i to i da se poigrava izradom tanjira koji su jedinstveni i namenjeni su ljudima koji razumeju potrebu za različitošću. Ono što Laetitia ističe jeste da joj je dok stvara uvek u glavi ideja da ti tanjiri moraju biti pristupačni kako u estetskom smislu, tako i cenovno. Ona veruje da svima treba pružiti mogućnost da poseduju komade koji će ih zabaviti i oraspoložiti iz dana u dan.

Zaronite u njen raznobojan i optimističan svet, sigurni smo da ćete brzo uvideti da je život zaista lep, i da će na kraju sve stvarno biti u redu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor