Pretraga

Laura kuća dizajna je sasvim poseban prostor u Beogradu, otkrijte o čemu se radi

Laura kuća dizajna je sasvim poseban prostor u Beogradu, otkrijte o čemu se radi

Tekst: BURO.

Postoje ti beogradski prostori koji su osmišljeni kao baza za sve ljubitelje lepog. Na neki način oni služe za nadahnuće, novi smer inspiracije, ali i kao praktična pokazna vežba dizajna enterijera. Baš takvo mesto je Laura kuća dizajna na Senjaku, delom je to showroom, delom prostor za snimanja i događaje, a delom otvorena kuća za sve kojima je potrebna dodatna ideja kako urediti sopstveni dom.

Laura kuća dizajna je sasvim poseban prostor u Beogradu, otkrijte o čemu se radi (фото 1)
Laura kuća dizajna je sasvim poseban prostor u Beogradu, otkrijte o čemu se radi (фото 2)

Laura je jedinstveni izložbeni prostor u kome možete pronaći sve za uređenje enterijera. Studio koji, osim funkcionalnog i estetski lepog rešenja za svaki specifični prostora, nudi dizajn koji budi čula i kreira posebnu atmosferu. Takođe, ovde su u ponudi komadi nameštaja i dekoracija koje su osmislili dizajneri iz regiona.

Laura kuća dizajna je sasvim poseban prostor u Beogradu, otkrijte o čemu se radi (фото 3)
Laura kuća dizajna je sasvim poseban prostor u Beogradu, otkrijte o čemu se radi (фото 4)
Laura kuća dizajna je sasvim poseban prostor u Beogradu, otkrijte o čemu se radi (фото 5)

Vila Laura je izgrađena davne 1929. godine od strane pilota Riste Ristića, a prema projektu čuvenog athitekte Aleksandra Deroka, u stilu ruskog romantizma. Laura je 2020. godine potpuno renovirana za potrebe izložbenog prostora, galerije primenjene umetnosti koja izlaže radove mladih regionalnih dizajnera, mahom sa Fakulteta primenjenih umetnosti i Arhitektonskog fakulteta iz Beograda.

Laura kuća dizajna je sasvim poseban prostor u Beogradu, otkrijte o čemu se radi (фото 6)
Laura kuća dizajna je sasvim poseban prostor u Beogradu, otkrijte o čemu se radi (фото 7)

Projekat renoviranja, ove skladne predratne vile i njeno stavljanje u funkciju salona nameštaja i centra za događaje bio je veliki poduhvat. Vila Laura je sada kuća dizajna koja nudi sofisticiranu i skulpturalnu estetiku nameštaja i aksesoara. Njihova ponuda obuhvata komadni nameštaj dizajniran od strane domaćih i inostranih dizajnera, kao i rasvetu, garniture i ostali nameštaj poznatih svetskih brendova. Takođe, tu je aksesoar poput umetničkog nakita, keramičkih upotrebnih i ukrasnih predmeta. Zakažite svoju posetu već danas i uronite u svet koji nudi slow living koncept i inovativne ideje i rešenja koja nisu očigledna.

Laura kuća dizajna je sasvim poseban prostor u Beogradu, otkrijte o čemu se radi (фото 8)
Laura kuća dizajna je sasvim poseban prostor u Beogradu, otkrijte o čemu se radi (фото 9)
Laura kuća dizajna je sasvim poseban prostor u Beogradu, otkrijte o čemu se radi (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor