Pretraga

Svedeni luksuz novog enterijera italijanske Mangusta jahte

Svedeni luksuz novog enterijera italijanske Mangusta jahte

Tekst: BURO.

Organizacija zaista jeste pola posla, posebno kada se planira letovanje. Dvadeseti januar, kažete? Ne, nije prerano za avgustovske maštarije, čak ni za one iz kategorije "neuhvatljivo". Drugim rečima, upravo je završeno renoviranje enterijera italijanske jahte Mangusta 108.

Svedeni luksuz novog enterijera italijanske Mangusta jahte (фото 1)
Svedeni luksuz novog enterijera italijanske Mangusta jahte (фото 2)

Ova jahta duga je 35 metara, te je cilj redizajna bio da se prostor maksimalno optimizuje, uz glavnu vodilju koja je glasila: "udobnost doma". Priznaćete, ne tako lak zadatak. Za njegovo rešenje bio je zadužen poznati Febrero studio iz Madrida, a iako je ovo njihov prvi poduhvat ovog tipa, izveden je perfektno.

Svedeni luksuz novog enterijera italijanske Mangusta jahte (фото 3)

Ovaj multidisciplinarni studio poznat je upravo po krojenju toplih prostora koji su prevashodno funkcionalni, a svoju filozofiju utkali su i u unutrašnjost ove glomazne jahte. Iako enterijer deluje skromno, slika je i prilika "ukusnog" dizajna. Febrero se opredelio za karamel paletu boja i mekše materijale u poređenju sa pređašnjim izgledom, upravo kako bi dostigli toplinu i mirnoću prostora.

Svedeni luksuz novog enterijera italijanske Mangusta jahte (фото 4)
Svedeni luksuz novog enterijera italijanske Mangusta jahte (фото 5)

Idejama i izmenama uspeli su da ovom prostoru udahnu prefinjenu eleganciju, a da kroz njegovu površinu ujedno provuku kućnu udobnost kojoj su od početka i težili. Raspored oko dnevnog boravka preuređen je tako da preuzme funkciju opuštanja i zabave, zajedno sa trpezarijom u zatvorenom i na otvorenom, četiri spavaće sobe i kupatila, kuhinjom, barom i đakuzijem koji se nadovezuju. Svedeno, jednostavno i sa pravom merom, baš kao što smo od Febrero studija i navikli.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor