Pretraga

Mercer hotel prkosi digitalizaciji, osvojiće vas njegov vintage šarm

Mercer hotel prkosi digitalizaciji, osvojiće vas njegov vintage šarm

Tekst: BURO.

Pokret vraćanja analognim formama i traženje suštine u jednostavnom ne jenjava. Mercer hotel u Njujorku promoviše upravo slatka mala vintage zadovoljstva, kod njih važi princip da je staro suštinski novo. Smešten u znamenitoj zgradi sa detaljima iz prošle ere, ovaj hotel je verni čuvar prošlosti.

Mercer hotel prkosi digitalizaciji, osvojiće vas njegov vintage šarm (фото 1)
Mercer hotel prkosi digitalizaciji, osvojiće vas njegov vintage šarm (фото 2)

Mercer nudi šarm starog sveta, kao odgovor na prezatrpanost digitalizacijom. Koliko su ozbiljno shvatili ovaj zadatak govori činjenica da su odlučili da se vrate pravim ključevima sobe koji imaju težinu u ruci namesto elektronskih kartica i rukom pisanim beleškama sa svežim cvećem kako bi oduševili goste. Nas jesu!

Mercer hotel prkosi digitalizaciji, osvojiće vas njegov vintage šarm (фото 3)
Mercer hotel prkosi digitalizaciji, osvojiće vas njegov vintage šarm (фото 4)
Mercer hotel prkosi digitalizaciji, osvojiće vas njegov vintage šarm (фото 5)

U sobama nema glomaznih ekrana, ovi enterijeri pozivaju na ogladanje telefona i potpuno prepuštanje datom trenutku. Štaviše, u svakoj sobi je umesto digitalnog, postavljen sat sa kazaljkama. Ipak, najveći podvig hotela jeste njegova nova privatna biblioteka koju kurira njujorška knjižara Dashwood Books. “Otvorio sam svoju specijalizovanu prodavnicu pre 17 godina, inspirisan japanskom kulturom knjiga, gde se knjige poštuju i poštuju iznad svega”, kaže David Strettel, po vokaciji fotograf i vlasnik Dashwood Books-s.

Mercer hotel prkosi digitalizaciji, osvojiće vas njegov vintage šarm (фото 6)
Mercer hotel prkosi digitalizaciji, osvojiće vas njegov vintage šarm (фото 7)

On vrlo dobro zna da ljudi reaguju na knjige o umetnosti koje spadaju dobar dizajn i promišljeni sadržaj, ali on u Mercer donosi i više - od vintage dizajna i naslova, pretko retkih knjiga uvezenih iz Japana do drugih nezavisnih evropskih izdavača koji su dodatno posebni po tome što se neće prodavati nigde drugde. David gostima hotela želi da pruži onaj osećaj “kuće daleko od kuće”, upravo pozivajući ih na uranjanje u dobre naslove u udobnosti Mercera.

Mercer hotel prkosi digitalizaciji, osvojiće vas njegov vintage šarm (фото 8)
Mercer hotel prkosi digitalizaciji, osvojiće vas njegov vintage šarm (фото 9)
Mercer hotel prkosi digitalizaciji, osvojiće vas njegov vintage šarm (фото 10)

Pored visoko specijalizovanih i jedinstvenih knjiga, hotel otkupljuje i nezavisne časopise, tako da gosti mogu da sednu, naruče koktel i prelistavaju šuškavi papir a to je još jedan dodir taktilne nostalgije pod dirigentnskom palicom Mercera.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor