Pretraga

Mini trend: školjke

Mini trend: školjke

Tekst: Jelena Karakaš

Nosimo ih oko članaka, one su privezak na nakitu, vise sa traka kupaćeg kostima... Školjke su doslovno svuda! Pa ne čudi da su ovog proleća ponosno "ušetale" i u naše domove.
Neki od nas se sećaju poslednje histerije u stilu "Male sirene" kasnih devedesetih i početkom dvehiljaditih godina. Pošto smo kupili baš sve što iole podseća na školjku stavili smo tu opsesiju na pauzu, i malo po malo, zaboravili na taj trend. Sve dok nas prošle godine nije tresnuo po sred nosa! Nagradno pitanje je: da li smo sačuvali svoje narukvice za zglob noge sa školjkicama iz tinejdž godina? Najčešći odgovor: hmm, pa ne.
Brzo rešenje: novi krug kupovine.
Ipak, valjda smo naučili nešto u međuvremenu? Ovoga puta smirili smo doživljaj sa akesoarima i odećom i okrećemo se modi za dom. Počelo je sa indie dizajnerima, a sada i veliki brendovi nude sve što možete da zamislite u obliku školjke.Tamar Mogendorff

Umetnica iz Bruklina Tamar Mogendorff koja je poznata po svojim skulpturalnim ukrasima za dom u novu kolekciju uvrstila je plišani jastuk u obliku školjke. Inspiracija je bukvalna, jastučić dolazi u nekoliko nijansi od nežnoroze, preko led-bele, sve do tamne senf nijanse. Za letnje vikendice tu je verzija od lana.

Gubi

Okej, nije nas popustila opsesija Gubi Beetle stolicom, ali na spisak to die for komada moramo upisati i 5321 lampu! Stonu lampu osmislio je finski dizajner Paavo Tynell još 1938. godine, a novembra prošle godine vraćena je u Gubi asortiman u okviru posebne Tynell kolekcije. Ova zlatna školjka sa drškom od ratana savršeno se uklapa u aktuelni mid-century modernizam koji trenutno vlada svetom enterijera.H&M Home

Da li školjka prirodno pripada kupatilu? Ne tvrdimo to, ali smo sigurni da bi se ovaj H&M Home tanjirić za sapun lako uklopio u svako. Druga ideja jeste da ga iskoristite kao mesto za sitnice, ili nakit.

PBteen

Svi fanovi Soho House koncepta već godinama sanjare o tome da nekako pribave krevete nalik onima u berlinskoj ispostavi hotela. Dobre vesti su napokon tu! Sve više kompanija koje se bave nameštajem u svoj program uvrstili su krevet sa plišanim naslonom u obliku nalik školjki. Naravno da Anthropologie u ponudi ima jedan u modroj plavoj boji, ali i nešto povoljniji PBteen nudi varijantu u milenial pink nijansi (oh!).Äventyr

Ako zacičite pri pogledu na ovu vazu, ne brinite, možda se i nama oteo oduševljen uzdah. Radi se o doslovnoj interpretaciji oblika školjke koju je osmislila umetnica iz Barselone Rosa Rubio, nastala je kao rezultat 3D modelovanja, a zatim su je zanatlije ručno izradili od keramike. Mat finiš i plava i roze boja u kojoj se izrađuje inspirisaće vas na kupovinu. Iako se može naručiti online.

Zara Home

Naravno da je Zara Home ušla u ovu trend trku, u radnji možete pronaći posuđe nalik školjkama, ali nas je privukla pepeljara (!). Toliko je lepa da će čak i pušači nevoljno tresti pepeo u nju, promenite joj namenu i proglasite je svojom činiijcom za, na primer, ključeve!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor