Pretraga

Monteverdi Hotel u Toskani renovirao se skoro 15 godina, a rezultat je predivan!

Monteverdi Hotel u Toskani renovirao se skoro 15 godina, a rezultat je predivan!

Tekst: BURO.

Ukoliko u nešto uložite dovoljno vremena i truda rezultati neće izostati. A šta se dešava kada se udruže Michael Cioffi, umetnik iz Rima, i dizajnerka enterijera Ilara Miani, koja se specijalizovala za kuće sa istorijskim značajem, i na zajednički projekat potroše skoro petnaest godina? Pa, dizajn spektal, ništa manje!

Kuća na kojoj su radili nalazi na brdu koje pripada nekada skoro napuštenom seocu Kastiljiončelo del Trinoro koje potiče iz srednjeg veka. U poslednjoj adaptaciji kući je dodato šest apartmana, kulinarska akademija, spa i bar na terasi sa koje se pruža pogled na Heritage Val d’Orcia (pod zaštitom UNESCO-a). Ideja je bila da stvore nešto što je istovremeno privlačno i večno, a deluje da su zaista uspeli u toj misiji. Danas je to luksuzni boutique hotel od ukupno 29 soba.

Monteverdi Hotel u Toskani renovirao se skoro 15 godina, a rezultat je predivan! (фото 1)
Monteverdi Hotel u Toskani renovirao se skoro 15 godina, a rezultat je predivan! (фото 2)

 

Monteverdi Hotel u Toskani renovirao se skoro 15 godina, a rezultat je predivan! (фото 3)

 

Kako bi zaista uhvatila duh na kome se imanje nalazi Ilara je mesecima razgovarala sa preostalim stanovnicima sela, prikupljala stare fotografije i predmete koji su karakteristični za to podneblje. Uposlila je lokalne zanatlije koji su dobili zadatak da iskoriste drevne tehnike obrade kamena za gradnju, koje su u tom trenutku bile na ivici zaborava. Zidovi dodatnih prostorija izgrađeni su od materijala kao što su kamen, drvo i metal, kakvi su se vekovima koristili pri gradnji u Toskani. Kad govorimo o bojama ona je inspiraciju pronašla u najbližoj okolini i te nijanse prenela je u unutrašnjost kuće: otud hrabri izbori kao što su vibrantna zelena, ljubičasta, plava i pink za zidove i podove. Ova dizajnerka veruje da je hotel umetničko delo samo po sebi, dodajući te boje samo je odala priznanje majstorima renesanse, ovoga puta sa uplivom modernog dizajna.

 

Monteverdi Hotel u Toskani renovirao se skoro 15 godina, a rezultat je predivan! (фото 4)

 

Monteverdi Hotel u Toskani renovirao se skoro 15 godina, a rezultat je predivan! (фото 5)

 

Svaka od soba je u potpunosti jedinstvena, sa nameštajem koji je posebno pravljen za tu svrhu i sa originalnim umetničkim delima savremenih italijanskih umetnika. Vlasnik imanja Ciofi je insistirao da u kupatilima tuš kabine i kade budu orijentisane ka prozorima kako bi se naglasilo oslobađajuće iskustvo golog tela u prirodi.

Novi spa deo oslanja se na nasleđe starih rimskih kupki, a okružen je rastinjem i grejanim bazenom. Hammam soba priziva drevne tehnike tretmana čišćenja tela karakterističnih i za Rimsku i Otomansku imperiju.

 

Monteverdi Hotel u Toskani renovirao se skoro 15 godina, a rezultat je predivan! (фото 6)
Monteverdi Hotel u Toskani renovirao se skoro 15 godina, a rezultat je predivan! (фото 7)

 

Monteverdi Hotel u Toskani renovirao se skoro 15 godina, a rezultat je predivan! (фото 8)

 

Ispred soba nalaze se kamene kade iz kojih se pruža fantastičan pogled na Toskanu. Nekadašnja seoska škola u ovom renoviranju postala je prostor za kulinarsku akademiju, uz stanice za kuvanje od nerđajućeg čelika uklopljeni su ljubičasti zidovi i crveni podovi. Tu je i deo za ručavanje na otvorenom koji okružuju organsko začinsko bilje i bašte sa povrćem, slične onima kakve su pre nekoliko vekova postojale u selu.

Ako ste u potrazi za apsolutno posebnim iskustvom, ovde ste na pravom mestu.

 

Monteverdi Hotel u Toskani renovirao se skoro 15 godina, a rezultat je predivan! (фото 9)
Monteverdi Hotel u Toskani renovirao se skoro 15 godina, a rezultat je predivan! (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor