Pretraga

Najlakši način da transformišete dnevnu sobu? Preuredite policu sa knjigama

Najlakši način da transformišete dnevnu sobu? Preuredite policu sa knjigama

Tekst: BURO.

Minimalizam, maksimalizam, monohromatski potpis, industrijski stil... Koji god pravac da je vaš izbor, verovatno upadate u zamku zvano "dosadno". Oči se naviknu na postavku stvari i ona inicijalna radost sa renoviranjem i preuređivanjem kako dani odmiču iščezava. Stalno bismo nešto menjali, dorađivali i dodavali. Budući da nismo baš u prilici da svako malo u potpunosti menjamo strukturu enterijera, najlakši način da razbijemo monotoniju jeste da preuredimo policu sa knjigama, evo i kako.

Dodajte druge elemente

Najlakši način da transformišete dnevnu sobu? Preuredite policu sa knjigama (фото 1)

Bilo da imate glomaznu ili omanju policu za knjige, ono što možete da uradite jeste da dodate nekoliko detalja koji će uneti živost u sumorni red korica. Vaza, sveća, biljka - sve igra, a sa ovim elementima polica će izgledati daleko razigranije. 

Otarasite se police

Najlakši način da transformišete dnevnu sobu? Preuredite policu sa knjigama (фото 2)

Upravo tako. Policu poklonite, prodajte ili odložite, a knjige poređajte po podu. Ovakav tip "aranžiranja" odaje utisak smelosti, a za dodatnu promenu u enterijeru, preko knjiga možete položiti gramofon, ćup ili sliku.

Neobična polica

Najlakši način da transformišete dnevnu sobu? Preuredite policu sa knjigama (фото 3)

Polica za knjige ne mora isključivo biti zidna i jednolične braon boje. Igrajte hrabrije - odlučite se za nešto neobičniji model. Preselite je u trpezariju ili na drugo mesto na kom "ne pripada" i posmatrajte kako se vaš životni prostor osvežava.

Komoda

Najlakši način da transformišete dnevnu sobu? Preuredite policu sa knjigama (фото 4)

Kao što polica ne mora da bude jednolična, tako ni knjige ne moraju da budu smeštene isključivo tu. Iskoristite komodu kao mesto skladištenja vaših omiljenih naslova, a za dupli efekat, smestite je u hodnik.

Podna polica

Najlakši način da transformišete dnevnu sobu? Preuredite policu sa knjigama (фото 5)

Ko je rekao da knjige moraju stajati u visini očiju? Umesto viseće, opredelite se za podnu policu koju ćete smestiti u spavaću sobu. Bonus? Stvarno više nećete imati izgovor što ne čitate, nego zurite u Netflix do sitnih sati.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor