Pretraga

Nike van Dinther piše, dizajnira i kreira a stan u kom živi je ogledalo njene eklektične ličnosti

Tekst: BURO.

Nike van Dinther je kreatorka, dizajnerka, medijska konsultantkinja i suosnivačica This is Jayne Wane, jedinstvenog blog-magazina. Ona je prisutna na online sceni više od deset godina, a na svom profilu se trudi da predstavi nefiltrirani život kreativne preduzetnice i mame. Stan u kom živi je i ujedno i njen ofis i svojevrsna kreativna radionica, a uredila ga je tako da preslikava njenu eklektičnu ličnost.

Nike van Dinther piše, dizajnira i kreira a stan u kom živi je ogledalo njene eklektične ličnosti (фото 1)
Nike van Dinther piše, dizajnira i kreira a stan u kom živi je ogledalo njene eklektične ličnosti (фото 2)

Nike živi u Berlinu, sa suprugom i sinom, a njihov stan je prava radosna oaza. Počinjeno od dnevnog boravka koji je prava inspirativna ekplozija, monotonost sivog kauča razbijena je šarenim jastučnicama i tepihom išaranim žutim, plavim, crvenim i zelenim izvezenim tačkama. Enterijer je prepun detalja koji mu daju karakter, od slika koje ukrašavaju čitav jedan zid, preko svećnjaka, lampa i ogromne police sa knjigama. Sa prozora se pruža prugasta crveno-bela zavesa, a iza troseda nalazi se drvena komoda koja pravi savršeni balans doziranom maksimalizmu. Reč je o svojevrsnoj mešavini skandivanske dizajnerske filozije i francuskog šika. 

Nike van Dinther piše, dizajnira i kreira a stan u kom živi je ogledalo njene eklektične ličnosti (фото 3)
Nike van Dinther piše, dizajnira i kreira a stan u kom živi je ogledalo njene eklektične ličnosti (фото 4)

Budući da je stan ujedno i njena kancelarija, Nike je napravila pametno rešenje u delu dnevne sobe gde se ispred zida pored vrata nalazi multifunkcionalna polica, koja po potrebi postaje sto na kome kreatorka piše i stvara. Komodu plave boje upotpunjuje preslatka prugasta stolica u crno belim tonovima. Na vrhu ovog multidimenzionalnog komada nalazi se lampa u obliku pečurke, reč je o it detalju koji stanuje u svim enterijerima šik Instagramerki.

Nike van Dinther piše, dizajnira i kreira a stan u kom živi je ogledalo njene eklektične ličnosti (фото 5)
Nike van Dinther piše, dizajnira i kreira a stan u kom živi je ogledalo njene eklektične ličnosti (фото 6)

Kreatorka je odrastala na maloj farmi kod babe i dede i zaklela se da će u njenom stanu šarene stolnjake i cvetni dezen zameniti minimalizam i obilje bele boje. To je radilo neko vreme, dok nije počela da joj nedostaje udobnost kakvu je nekada poznavala. Na tom tragu, transformisala je spavaću sobu i u nju uselila visoki krevet i fotelju za čitanje. Konsultujući dizajnerku enterijera, Juliu Wülfing, koja je kreativna sila iza Farrow & Ball kompanije farbi i ručno rađenih tapeta, odlučila je da ofarba čak i Ikea ormar kako bi bio u tonu sa zidovima. I u ovom prostoru jednoličnosti bele boje suprotstavljena je šarena posteljina (sa sve jastučnicama cvetnog dezena).

Nike van Dinther piše, dizajnira i kreira a stan u kom živi je ogledalo njene eklektične ličnosti (фото 7)
Nike van Dinther piše, dizajnira i kreira a stan u kom živi je ogledalo njene eklektične ličnosti (фото 8)

Sledeće na redu je renoviranje kuhinje, a Nike se razmišlja između italijanskog i danskog dizajna. Želi da taj prostor u kome sa svojom porodicom provodi najviše vremena bude u znaku šarenog, ali udobnog. Ne sumnjamo da će nam na svoj feed doneti uzbudljivi redizajn, a do tada nastavljamo da uživamo u njenim stilskim igrama koje ona utiskuje u svoje odevne kombinacije i rešenja u dizajnu životnog prostora, sve u znaku optimizma.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor