Pretraga

Nova definicija kancelarije: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ofis može dobro da izgleda

Nova definicija kancelarije: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ofis može dobro da izgleda

Tekst: BURO.

U trenutku kada su i najrigidnije korporacije shvatile da posao može vrlo efikasno da se organizuje i od kuće, istovremeno smo i počeli da više cenimo prostore koji su namenjeni isključivo radu. Jer nam je svima ipak potrebno mesto gde ćemo se povezati sa drugim ljudima, sarađivati i pronaći novu inspiraciju. U skladu sa vremenom u kome živimo, menja se i izgled i funkcija modernih kancelarija. Najnoviji primer za to jeste co-working Cloudworks u Barseloni. Radi se o prostoru koji ima terasu koja nudi pogled od 360 stepeni na grad, a za dizajn enterijera bio je zadužen biro MESURA.

Nova definicija kancelarije: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ofis može dobro da izgleda (фото 1)

Arhitekte su imale zadatak da zamute granice između privatnog i javnog, kao i između spoljašnjosti i unutrašnjosti. Takođe, poučeni pandemijom i iskustvom karantina uvideli su da je kancelarija mnogo više od prostora za rad i koncentraciju, pa je velika pažnja posvećena dizajniranju mesta za sastanke, susrete, razgovore i brejnstorminge.

Nova definicija kancelarije: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ofis može dobro da izgleda (фото 2)
Nova definicija kancelarije: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ofis može dobro da izgleda (фото 3)

Pa je tako tu mnogo više pozicija za formalne i neformalne susrete, neki su i fizički odvojeni staklom, dok je ostatak prostora uređen u open space stilu gde su zone odvojene različitim dizajnom i bojama. Kako je tu ogromna terasa arhitekte su želele da ona bude vidljiva i dodatno zaposlenima ponudi humani momenat, dodali su raskošno zelenilo koji asocira na mediteranski vrt. U enterijeru nisu previše lutali sa bojama, kako bi sve delovalo kao celina, a time se postigla i opuštajuća atmosfera u kojoj je lako prepustiti se svojim mislima i fokusirati se na svoje radne zadatke.

Nova definicija kancelarije: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ofis može dobro da izgleda (фото 4)

Nameštaj je mahom izrađivan posebno za ovaj projekat kod lokalnih majstora, a forme i oblici su takvi da bude asocijaciju na mladalačku i dinamičnu atmosferu. U projekat je bila uključena i Really kompanija iz Kopenhagena koja je specijalizovana za recikliranje tekstila od kojeg pravi nove materijale izazivajući dizajnere da dobro promisle o cirkularnoj ekonomiji. Tu su i tepisi brenda Nanimarquina iz Barselone koji su postali već čuveni po svom održivom pristupu i bliskoj saradnji sa zanatlijama širom sveta. Navijamo za ovako inovativne koncepte koji pomeraju granice shvatanja posla i menjaju pogled na radni dan i obaveze koje svakako moramo završiti.

Nova definicija kancelarije: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ofis može dobro da izgleda (фото 5)
Nova definicija kancelarije: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ofis može dobro da izgleda (фото 6)
Nova definicija kancelarije: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ofis može dobro da izgleda (фото 7)
Nova definicija kancelarije: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ofis može dobro da izgleda (фото 8)
Nova definicija kancelarije: Cloudworks prostor nam pokazuje koliko jedan ofis može dobro da izgleda (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor