Pretraga

Nova Fendi Casa kolekcija spaja modu, umetnost i dizajn

Nova Fendi Casa kolekcija spaja modu, umetnost i dizajn

Tekst: BURO.

Kako izgleda kad se spoje moda, umetnost i dizajn? Odgovor je nova Fendi Casa kolekcija nameštaja koja se nalazi u domu katalonskog umetnika Xaviera Carbera, u Esplugues de Llobregat, nedaleko od Barselone.

Nova Fendi Casa kolekcija spaja modu, umetnost i dizajn (фото 1)

Na ovoj tački se sastaju Rim i Barselona u modernom i intimnom dizajnerskom dijalogu, a kolekcija označava zvaničan početak partnerstva između Fendi kuće i Design Holdinga. Oblik luka je element na kojoj se ovaj spoj jasno očitava, a Fendi Casa kolekcija uključuje izbor nameštaja Piera Lissoni, Christine Calestino, Marcela Wandersa, Chiare Andreatti. 

Nova Fendi Casa kolekcija spaja modu, umetnost i dizajn (фото 2)
Nova Fendi Casa kolekcija spaja modu, umetnost i dizajn (фото 3)

Vijugavi oblici nameštaja pametno kombinovani sa teksturama materijala – stolovi, stolice, fotelje, sofe, spoljni nameštaj – odišu svedenom, ali smelom notom, a svaka izvedba je dovedena do perfekcije. 

Nova Fendi Casa kolekcija spaja modu, umetnost i dizajn (фото 4)
Nova Fendi Casa kolekcija spaja modu, umetnost i dizajn (фото 5)
Nova Fendi Casa kolekcija spaja modu, umetnost i dizajn (фото 6)

„Ovde se računa mentalni prostor, a ne stvarni", govorio je je Xavier Corbero, koji se smatra jednim od najvažnijih katalonskih dizajnera posle Antonija Gaudija. Nastao je iz njegove mašte i gradio se deo po deo od 1970-ih. On je verovao da sve što radi mora da ima element poezije, a mi u ovom prostoru čitamo jednu čitavu zbirku.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor