Pretraga

Novi trend: Komode su sada kružnog oblika i želimo da se rešimo svih onih kvadratnih

Novi trend: Komode su sada kružnog oblika i želimo da se rešimo svih onih kvadratnih

Tekst: BURO.

Oštre, ravne linije modernog nameštaja smo zaboravili iste sekunde kada smo ugledali prvu komodu polukružnog i kružnog oblika. Nismo mogli da pomislimo da ćemo tako nešto ikada reći za komode, ali one sada izgledaju užano kul - „sa pomakom“ je blaga izjava za novi trend. Uglavnom ono što odlikuje novi pravac u dizajnu nameštaja jesu zakrivljene forme, a idealna situacija jeste ako su ti komadi izrađeni od dreveta ili španske trske. Prirodni materijali preuzimaju primat u enterijerima i moramo da priznamo da nas to baš raduje. Do sada ste komodu kružnog oblika mogli da pronađete samo u nekoj od vintage radnji i to najčešće u nekoj čudnoj, skoro komičnoj varijanti, ili ste mogli da je vidite u okviru futurističkih projekata studenata arhitekture.

Novi trend: Komode su sada kružnog oblika i želimo da se rešimo svih onih kvadratnih (фото 1)

No, u trenutku kada su moderni dizajneri preuzeli stvari u svoje ruke, rezultat je zaista očaravajući. Kada vidite ove kružne kreacije na tankim nogicama, momentalno ćete poželeti da ih uselite u svoj stan. Mi već gledamo kako da se rešimo starih regala i zamenimo ih ovim novim formama koje su već same sa sebe lepe, čak i kad bismo zanemarili njihovu primarnu namenu i funkcionalnost.

Novi trend: Komode su sada kružnog oblika i želimo da se rešimo svih onih kvadratnih (фото 2)

Dizajnerka Leanne Ford je za brend Crate&Barell kreirala kružnu komodu sa idejom da to bude svojevrsni kućni bar za čuvanje pića, zadnja strana je izrađena od ogledala, a donja polica je zapravo prostor sa mestima za flaše vina. Ono što je interesantno jeste da u ponudi imaju komodu u bež, ali i u crnoj boji trske za koju se produkcioni tim brenda posebno potrudio da je pronađe. Londonski dizajn studio 2LG Studio je za John Lewis dizajnirao čitavu liniju nameštaja „The Rise Collection“, a kako sami dizajneri Jordan Cluroe i Russell Whitehead kažu upravo im je komoda u intenzivno zelenoj boji za lukom omiljeni komad koji su dizajnirali.

Novi trend: Komode su sada kružnog oblika i želimo da se rešimo svih onih kvadratnih (фото 3)

Naravno da skandinavski brendovi imaju spreman odgovor za aktuelnu kolekciju: Bloomingville ima verziju male komode od medijapana i ratana, dok HK Living već neko vreme u ponudi ima ovalnu komodu sa otvorenom policom u crnoj i bež boji. Šta kažete? Da li je i vas ovaj trend osvojio iz prve?

Novi trend: Komode su sada kružnog oblika i želimo da se rešimo svih onih kvadratnih (фото 4)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor