Pretraga

Šoping vodič: 5 sofa i fotelja za vaš tip ličnosti

Šoping vodič: 5 sofa i fotelja za vaš tip ličnosti

Tekst: Jelena Karakaš

Ako još uvek niste spremni da odustanete od Netflix bindžovanja, ne brinite, mi vas podržavamo. Prolećni umor je skroz legitmna pojava, pa zašto ne bismo malo uživali i u JOMO prolećnim momentima, dovoljno je da širom otvorite prozore, upalite mirisnu sveću (smokva je odličan izbor) i pripremite salatu umesto grickalica (možda i dalje nismo u brzoj letnjoj traci, ali ne zaboravite da nam uskoro predstoji isprobavanje kupaćih kostima).
Donosimo zabavan šoping vodič: da ne biste lutali, spojili smo predloge za filmove i serije sa najlepšim sofama i foteljama koje možete pronaći u Beogradu. Lagano uklizajte u prolećno renoviranje.
Neka zabava počne!

Sofa Prostoria

Ako verujete da je budućnost već stigla...

Film: Povratak u budućnost 

Ovaj dvosed bi bez sumnje voleo Marty McFly! Radi se o modelu 3angle čiji dizajn podseća na delove kristala, koji se precizno, poput matematičkog algoritma stapaju u skladnu celinu. I ne radi se samo o vizuelnom rešenju, već nasloni za ruke zapravo prate ergonomski opušten položaj ruku. Bez sumnje, biće vam dovoljno udobno i ukoliko ambiciozno odlučite da pogledate celu triologiju u dahu.

Andrew Martin dvosed

Ako verujete u ljubav (ali samo kad vas niko ne vidi)...

Film: Ogledalo ima dva lica


Sve romantične dušice koje ne žele tek tako da pokažu tu svoju stranu svetu zaljubiće se u ovaj retro dvosed. Ram je izrađen od drveta koji daje ozbiljnu notu, dok je sedeći deo kao savršena kontrateža napravljen od finog, mekanog pliša. Film u režiji Barbre Streisand će vam doneti razneženi osmeh na lice, cinizam i romansa se prepliću u savršenoj srazmeri! Pozovite "simpatiju" na filmsko veče i, naravno, posle jednostavno slažite društvo da ste gledali intelektualni istorijski film.

Coin Casa stolica

Ponekad je život tako, tako težak...

Film: Mala sirena


Sve razumemo, radni dani se nekada razvlače kao žvaka, ljubavni život pre nalikuje napuštenom gradu, nego ludoj zabavi, dijeta ponovo nije uspela i tako dalje, i tako dalje... Možda je malo Disney magije baš ono što vam je potrebno! Nemojte da razmišljajte o tome kako se Ariel odrekla glasa zbog nekog tipa, zažmurite na činjenicu da se češlja viljuškom i razgovara sa krabom... Prepustite se čistom dečjem uživanju. Isto tako nemojte previše mozgati gde da smestite tirkiznu plišanu Flower stolicu, bitna je činjenica da na prvi pogled popravlja raspoloženje.

Oslo sofa, Muuto, Gir

Kad vam je neophodna pauza...

Serija: Prijatelji


Koji je to momenat kad ceo svet zastane i vreme izgubi brzinu? Baš onaj kada sa svojim najdražim prijateljima umirete od smeha milioniti put gledajući Prijatelje. Baš zbog takvih trenutaka isplati se investirati u prostrani trosed, a ovaj Muuto osim što je praktičan izgleda apsolutno fantastično. Oslo serija izrađuje se u Norveškoj sa danskim Kvadrat tekstilom. Za kompletan vizuelni ugođaj uz nežnoroze sofu, pripremite kokice u crveno-belim kesicama. Jedini problem jeste kako ćete posle društvo istrerati iz svog stana.

Ikea fotelja

Ako želite drugu šansu (svima nam je potrebna!)

Film: Suspiria

Možda je vreme da i vi nekome date drugu šansu? Znate da karma radi i prekovremeno. Zato vam preporučujemo Ekenäset fotelju koja je deo posebne Ikea kolekcije kojom su obuhvaćeni dizajn klasici koji su sada reinventovani za XXI vek. I šta da pogledate sa svoje nove fotelje, pa hajde ovo ste lako mogli da pogodite: rimejk! I to jedan horor rimejk - "Suspiria". Čak i ako niste gledali originalnu verziju, Tilda Swinton i Dakota Johanson su vam dovoljna preporuka. Za dalje sve znate sami, strpljivo sačekajte da karma uradi svoje.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor