Pretraga

Otkrivamo vam gde stvaraju food blogerke, ove kuhinje inspirisaće i vas da se oprobate u pripremanju specijaliteta

Otkrivamo vam gde stvaraju food blogerke, ove kuhinje inspirisaće i vas da se oprobate u pripremanju specijaliteta

Tekst: BURO.


Njihove fotke hrane su genijalne, a pošto isprobate neki od recepata koje nesebično dele shvatićete da su ti specijaliteti jednako ukusni koliko su i fotogenični. No, danas objektiv nije usmeren na bravure food blogera na tanjiru, okrećemo reflektor i zavirićemo na mesta gde oni pripremaju hranu. Radi se o prostranim kuhinjama, gde je svaka sitnica na svom mestu radi lakšeg snalaženja. Možda vas ovih nekoliko kadrova inspiriše da se danas bacite na neki gastro eksperiment. Navijamo za vas.


food stories

Otkrivamo vam gde stvaraju food blogerke, ove kuhinje inspirisaće i vas da se oprobate u pripremanju specijaliteta (фото 1)

Laura Muthesius i Nora Eisermann su duo koji stoji iza bloga Food Stores, Nora je završila modni dizajn, a radila je kao stilista hrane, dok je Laura gradila karijeru kao fotograf. Kada su se udružile postale su blog sila koju malo ko može da dostigne. Njihove bajkovite postavke na fotografijama nas uvek iznova oduševe, a u poslednje vreme poigravaju se slikanjem hrane u prirodi. Preko leta, njih dve rade u kućici na selu koja ima ozbiljno veliku kuhinju u kojoj mogu da se slobodno prepuste inspiraciji. Proširile su je 2018. godine, kada su je opremile elementima krem boje brenda deVol. Naravno da su se odlučile za profesionalni Bertazzoni šporet. Iako se radi o dizajnu kuhinje u vikendici, ovaj stil je savršen izbor i za grad, idealno ukoliko je kuhinja ima izvor prirodnog svetla. Jer ovako skockan prostor prosto mami da iskušate svoje kulinarske sposobnosti.

Otkrivamo vam gde stvaraju food blogerke, ove kuhinje inspirisaće i vas da se oprobate u pripremanju specijaliteta (фото 2)
Otkrivamo vam gde stvaraju food blogerke, ove kuhinje inspirisaće i vas da se oprobate u pripremanju specijaliteta (фото 3)


mandy LEE

Otkrivamo vam gde stvaraju food blogerke, ove kuhinje inspirisaće i vas da se oprobate u pripremanju specijaliteta (фото 4)

Mandy Lee je blogerka fokusirana na pripremu hrane, ali je postala omiljena zbog blog postova u kojima se dotiče činjenice da je zbog muža nekoliko puta promenila mesto boravka (od Amerike, preko Hong Konga, do Kine), često oštra i iskrena, stekla je vernu publiku. Sada ponovo žive u Hong Kongu, a Mandy je u međuvremenu izdala zbriku recepata „The Art of Escapism Cooking: A Survival Story, with Intensely Good Flavors“, ali i opremila kuhinju u novom domu. Radi se o kuhinji u boji četinara, sa terrazzo podom i radnom površinom od drveta, uz tekstilne zavesice umesto vratašca na nekim donjim elementima. Malu sudoperu od bakra pronašla je u Maroku i uparila je sa slavinom koja služi za filtriranu vodu. Ploča šporeta je Bertazzoni, dok je retro pećnica Ilve. Rezultat je kuhinja koja izgleda kao iz nekog filma i da budemo iskreni, jako nam se dopada retro atmosfera koju je ovde Mandy postigla.

Otkrivamo vam gde stvaraju food blogerke, ove kuhinje inspirisaće i vas da se oprobate u pripremanju specijaliteta (фото 5)
Otkrivamo vam gde stvaraju food blogerke, ove kuhinje inspirisaće i vas da se oprobate u pripremanju specijaliteta (фото 6)


two peas and their pod

Otkrivamo vam gde stvaraju food blogerke, ove kuhinje inspirisaće i vas da se oprobate u pripremanju specijaliteta (фото 7)

Maria i Josh Lichty su supružnici koji uz podizanje dva sina, zajedničkim snagama rade na svom blogu Two Peas And Their Pod. Radi se o beskrajnoj zbirci recepata koje zajedno osmišljavaju, dovoljno je reći da kod njih možete pronaći 200 recepata samo za kolačiće. Ukoliko vam je lakše da kuvate prateći smernice iz knjige i ukoričili su svoje najbolje recepte. Kada su se useljavali u porodični dom krenuli su od dizajna kuhinje, koja je trasirala stil uređenja ostatka prostora. Odlučili su se za veliku klasičnu kuhinju u kojoj dominira bela boja. Ono što je interesantno jeste da sve u kuhnji postoji duplo, da su tu dve pećnice, dve mašine za pranje suđa, dve sudopere i dva frižidera. Ipak, zbog detalja kakve su barske stolice sa kožnim sedištima i lustera od gvožđa i metala kuhinja ne izgleda kao restoranska, a zahvaljujući prirodnom svetlu sve deluje prozračno i udobno. Zaista kuhinja iz snova svih onih koji vole da se razmašu dok kuvaju.

Otkrivamo vam gde stvaraju food blogerke, ove kuhinje inspirisaće i vas da se oprobate u pripremanju specijaliteta (фото 8)
Otkrivamo vam gde stvaraju food blogerke, ove kuhinje inspirisaće i vas da se oprobate u pripremanju specijaliteta (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar