Pretraga

Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna!

Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna!

Tekst: BURO.

Foto: Duško Miljanić

Sve nas ljubitelje dizajna uvek jako obraduje kada pronađemo još jednu kompaniju u regionu čije arhitekte stvaraju prava mala čuda za udoban život i uživanje u radu. Upravo takav slučaj je sa kompanijom Doding Enterijeri sa sedištem u Crnoj Gori: firma postoji više od 20 godina, a počeli su sa izradom nameštaja po meri od pločastog drveta 1998. godine, a danas je njihova proizvodnja opremljena i osposobljena za rad na velikim projektima kao što su hoteli, stambeni kompleksi, i poslovni prostori što reference među kojima su Luštica Bay, The Chedi, Dukley Gardens, Meliá hoteli, itekako pokazuju. Sa 90 ljudi u timu, Doding u tišini krči svoj put u svetu enterijera. Kako bi pokazali šta sve umeju od ove godine u funkciji je i njihov novi show room Soba 23 u Radanovićima, Kotor, koji su otvorili u saradnji sa firmom Telemont.

Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 1)
Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 2)
Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 3)

 

Show room su zajedničkim snagama osmislile arhitektkinje Ana Pejović osnivačica Doding enterijera i Aleksandra Milović kreativna direktorka kompanije. Radi se o moderno uređenom prostoru koji osvaja na prvi pogled. Ideja je bila da ponude rešenje za udoban apartman za klijenta koji ima visoke kriterijume i koji pamti udobne i upečatljive ambijente. Ana i Aleksandra su same sebi zadale težak zadatak ali gledajući fotografije završenog projekta u potpunosti su odgovorile na taj izazov. 

 

Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 4)

 

Stvorile su oazu za odmor u kojoj lako možemo da zamislimo život nekog od mladih profesionalaca istančanog ukusa. “Kako se noviteti u enterijeru menjaju sličnom brzinom kao i u modnoj industriji, vrlo je bitan balans između trendova, atmosfere i funkcije prostora. U tom cilju u našim projektima pokušavamo da uskladimo enterijer i trend, odnosno da osmislimo prostor koji će uvek biti aktuelan, topao i ugodan”, pojasnili su nam koncept iz Doding enterijera.

 

Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 5)

Apartman je opremljen Room Managment Systemom i podeljen je na javni i intimni deo. Ono što je lajtmotiv u ovom prostoru jeste multifunkcionalnost, odnosno da zone imaju više uloga, kako bi se odgovorilo na sve zahteve modernog života. Tako je tu skulpturalan dizajn komode i ogledala u kom je skriven televizor.

 

U spavaćem delu staklenom pregradom su odvojeni kupatilo i garderoba, koji pristiskom na dugme u trenutku mogu biti skriveni iza pokretnih zavesa. Slično kao na pozorišnoj sceni, u sekundi je moguće dobiti sasvim nov doživaljaj enterijera.

 

Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 6)
Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 7)
Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 8)

 

Ono što u Sobi 23 osvaja na prvi pogled jeste sjajan dizajn svetla, koje je ambijentalno i nenametljivo, a ceo prostor čini luksuznim. Plafonska svetla nose Artemide potpis, dok je sva dekorativna rasveta Vibia. Fluidnost prostora naglašena je upotrebom prozračnih i reflektujućih materijala uz sofisticiranu igru svetla i senke u prostoru hromatski ujednačenog kolorita. Kao kontrast ovoj dinamici, upotrebom smirujućih tonova hrasta postignut je osećaj topline doma. Zanimljivo je i da su kuhinja, drvene obloge, toalet, staklene pregrade, komoda sa ogledalom i TV-om, stolice za kuhinjskim pultom, krevet, toaletni sto i ogledalo sa potpisom Doding dizajn, a sve je proizvedeno u sopstvenim proizvodnim kapacitetima. Prilično impresivno, zar ne?

 

Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 9)
Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 10)
Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 11)
Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 12)

I JOŠ...

Pored ovog show rooma, ubrzano se završava i projekat Sunraf hotela na obali mora sa 55 ekskluzivnih apartmana u Bečićima. Takođe, završen je i projekat apoteke u Porto Novom gde im je klijent dozvolio da stvore drugačiji vizuelni ambijent i doživljaj prostora. Polukružne niše, ružičasti zidovi i terrazzo na podu učinili su da poželimo da živimo u njemu!

Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 13)

Outdoor program

Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 14)
Otkrivamo vam rad kompanije Doding, enterijeri sa njihovim potpisom oduševiće sve ljubitelje dizajna! (фото 15)

Pored projektovanja i realizovanja prostora, Doding u svom portfoliju ima i ogranak koji se bavi dizajnom i proizvodnjom plažnog i baštenskog nameštaja - Doding Outdoor. Na taj način kupcima omogućavaju atmosferu kakva je na terasama finih hotela i u sopstvenom domu. Pored promišljenog dizajna, pažnju pleni i igra rečima u nazivima kolekcije i modela. Primera radi, kolekcija “Ladovina” sadrži modele “Lezi”, “Śedi”, “Pij”. Na njihovom sajtu proučite sve komade nameštaja i na vreme se pripremite za sledeću sezonu. Znate da mi u niskom startu čekamo novi krug sunca na trideset stepeni.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor