Pretraga

Otkrivamo vam tri domaća brenda nameštaja kojima predviđamo svetlu budućnost

Otkrivamo vam tri domaća brenda nameštaja kojima predviđamo svetlu budućnost

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Promo i Jovana Rakezić

Kad se zapravo završava proces uređenja doma? Realno, nikada! Ukoliko ste zainteresovani za enterijer i volite povremene prepravke, to je otvoren proces u kome uvek ima mesta za nešto novo i drugačije. A kada u jednačinu dodamo i domaći nameštaj, ručne izrade, gde postoji mogućnost dogovora o dimenzijama, materijalu i finišu stvari se penju na novi nivo. Kako bismo vam pomogli da uselite samo ono što vam odgovara u potpunosti, pronašli smo tri mala lokalna brenda koji izrađuju vrlo lep nameštaj.

DOMUS BELGRADE

Otkrivamo vam tri domaća brenda nameštaja kojima predviđamo svetlu budućnost (фото 1)

Radionica Domus postoji tek nekoliko meseci, ali od samog osnivanja sve su uradili by the book. Jako lepe komade nameštaja predstavljaju jasnim fotografijama gde možete proučiti svaki detalj, kako biste lakše videli da li je to – to. Za sada nude nekoliko komada, ali radi se o vrlo kvalitetnim materijalima koje prati ista takva "Made in Serbia" izrada. Većina nameštaja izrađena je od oraha, u kombinaciji sa mermerom, italijanskom kožom, mesingom, čelikom, španskom trskom... U ponudi je i njihova verzija čuvene stolice koju je dizajnirao Pierre Jeanneret koja se izrađuje od parenog oraha debiljine 3.8 centimetara. Ako volite klasičan dizajn koji će se svojom elegancijom uklopiti uz svaki stil, proučite šta nude.

Otkrivamo vam tri domaća brenda nameštaja kojima predviđamo svetlu budućnost (фото 2)
Otkrivamo vam tri domaća brenda nameštaja kojima predviđamo svetlu budućnost (фото 3)

PLUS MINUS

Otkrivamo vam tri domaća brenda nameštaja kojima predviđamo svetlu budućnost (фото 4)
Otkrivamo vam tri domaća brenda nameštaja kojima predviđamo svetlu budućnost (фото 5)

Plus Minus je studio za dizajn, razvoj i proizvodnju nameštaja od drveta. Kompanija posluje 10 godina sa sedištem u Jagodini. Između ostalog učestvovali su u opremanju hotela Casa del Mare, kao i PMYC bazena u Porto Montenegru. Od 2018. godine imaju i posebnu liniju nameštaja Bark by Plus Minus, radi se o drvenim i tapaciranim stolicama koje su dizajnirane u savremenom duhu i lako su primenjive u različitim prostorima kako privatnim tako i javnim.


YOKA

Otkrivamo vam tri domaća brenda nameštaja kojima predviđamo svetlu budućnost (фото 6)

Ormarići i police su komadi koji nas možda i najmanje raduju. Zašto? Jer se najčešće radi o kabastim komadima, oštrih ivica, sa malim izborom boja. I na kraju se zateknemo sa komodama koje su u našem prostoru samo zbog svoje funkcije. Ipak domaći brend nameštaja Yoka radi na tome da se to promeni. Oni dizajniraju komode koje su neodoljive kako formom, tako i izborom boja. Naše oči ostale su na vibrantnoj plavoj i na boji korala. Za sada nude nekoliko modela, a otvoreni su za custom made porudžbine kako bi klijenti dobili komad nameštaja koji se u milimetar uklapa u ono što su zamislili. Pored komoda tu su i stočići, kao i aksesoari od drveta. Definitivno brend koji držimo na oku.

Otkrivamo vam tri domaća brenda nameštaja kojima predviđamo svetlu budućnost (фото 7)
Otkrivamo vam tri domaća brenda nameštaja kojima predviđamo svetlu budućnost (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor