Pretraga

Ova kuća izgleda kao zabavni park i nije slična ničemu što ste do sada videli

Ova kuća izgleda kao zabavni park i nije slična ničemu što ste do sada videli

Tekst: BURO.

Nešto staro, nešto sa E-baya, nešto napravljeno po meri et voilà! U zbiru dobijamo kuću koja izgleda kao zabavni park a mi bismo uplatili celodnevnu vožnju na ovoj trospratnici.

Kada su se Wim May i Joel Karpiak uselili u svoj novi dom Filadelfiji, čekali su ih goli, visoki zidovi povezani jednim stepeništem. Nekonvencionalan raspored bez vrata i sa kupatilom na 4. spratu mnoge zainteresovane bi verovatno oterao, ali ga je ovaj par zbog svega toga video kao prostor za dizajnersku igru i pustio maštu da se rasplamsa.

Ova kuća izgleda kao zabavni park i nije slična ničemu što ste do sada videli (фото 1)
Ova kuća izgleda kao zabavni park i nije slična ničemu što ste do sada videli (фото 2)

Okej, moramo uzeti u obzir i činjenicu da se i jedan i drugi bave umetnošću, te da im ovaj zadatak sigurno nije pao teško. Momenat selidbe se poklopio sa lockdownom, pa su momci odlučili da je idealno vreme da počnu da podržavaju lokalnu umetničku scenu i na taj način oplemene prostor u koji su se uselili. Primetićete da je njihov izbor slika prilično smeo i odvažan, kao i da savršeno paše celokupnoj razigranoj estetici. Provlače se komadi nameštaja sa dizajnerskim potpisom, vintage lampe, njihovi udruženi DIY projekti, kao i sitnice koje vraćaju sa putovanja a sve u zbiru daje novu definiciju kreativnog haosa. 

Ova kuća izgleda kao zabavni park i nije slična ničemu što ste do sada videli (фото 3)
Ova kuća izgleda kao zabavni park i nije slična ničemu što ste do sada videli (фото 4)
Ova kuća izgleda kao zabavni park i nije slična ničemu što ste do sada videli (фото 5)

Iako deluje da ovoj eklektičnoj kući ne nedostaje niti jedan detalj, Wim i Joel veruju da proces uređenja još traje. Ipak, ne žure, već veruju da će im pravi komadi doći u pravo vreme i eto jedne kratke lekcije o stprljenju - rezultat je nesumnjivo vredan čekanja, a mi dodajemo ovu kuću na moodboard!

Ova kuća izgleda kao zabavni park i nije slična ničemu što ste do sada videli (фото 6)
Ova kuća izgleda kao zabavni park i nije slična ničemu što ste do sada videli (фото 7)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor