Pretraga

Ova kuća je definicija pojma - šik! Prepišimo originalne dizajn trikove

Ova kuća je definicija pojma - šik! Prepišimo originalne dizajn trikove

Tekst: BURO.

Pre nekoliko godina stilistkinja Lynda Gardener je ugrabila parče zemlje odmah pored svoje kuće i ubrzo je shvatila da se radi o savršenoj lokaciji u kojoj mogu da uživaju i ostali i odlučila je da napravi kuću za odmor. Lynda se bavi dizajnom enterijera i ne samo da je zgrabila ovu priliku već je sve dodatno unapredila.

Ova kuća je definicija pojma - šik! Prepišimo originalne dizajn trikove (фото 1)
Ova kuća je definicija pojma - šik! Prepišimo originalne dizajn trikove (фото 2)
Ova kuća je definicija pojma - šik! Prepišimo originalne dizajn trikove (фото 3)

Kao osnovnu tačku inspiracije pri preuređenju Lynda je uzela originalan izgled kuće i baštenske kućice u dvorištu, a vrlo brzo je shvatila da bi dizajn na ovom mestu trebalo da bude još jednostavniji, pročišćeniji u stilu savremene staje ispunjene njenim omiljenim vintage komadima koje je skupljala godinama. Kao rezultat tu je enterijer koji je iako ispunjen nameštajem sveden, i na neki način vazdušast.

Ova kuća je definicija pojma - šik! Prepišimo originalne dizajn trikove (фото 4)
Ova kuća je definicija pojma - šik! Prepišimo originalne dizajn trikove (фото 5)

Ovako opisan enterijer zvuči pomalo čudno, ali je Lynda uspela da bez kompromisa kreira zbilja bajkovit prostor. Danas je to kućica okupana svetlom i svetlim bojama koja je toliko promišljeno uređena, da dolazimo u iskušenje da prepišemo sve cake od početka do kraja.

Kao okvir Lynda je iskoristila belu boju, i pod i zidovi i plafon su u istoj nijansi, a prirodne materijale i boje je uvela u enterijer kao element koji zaokružuje celu priču i ovaj prostor čini specifičnim.

Ova kuća je definicija pojma - šik! Prepišimo originalne dizajn trikove (фото 6)
Ova kuća je definicija pojma - šik! Prepišimo originalne dizajn trikove (фото 7)

Ono što je fantastično u vezi sa ovom kućom je što je dzajnerka sve radove morala da plati iz svog budžeta, pa se odlučila za mnoga kreativna rešenja koja su joj pomogla da sve izgleda vrlo privlačno i luksuzno, a da pri tom nije bankrotirala. Imala je viziju da ovo pretvori u kuću za odmor Room + Board, tako da je u startu mogla da se poigra se ležernijim dizajn rešenjima koja dobro izgledaju uprkos činjenici da i nisu toliko praktična za svakodnevni život. Ovo je prostor koji vredi proučiti do poslednjeg detalja, možete se inspirisati sa raznoraznim dizajn trikovima. Upozorenje, poželećete da ceo svoj stan izvrnete naopačke.

Ova kuća je definicija pojma - šik! Prepišimo originalne dizajn trikove (фото 8)
Ova kuća je definicija pojma - šik! Prepišimo originalne dizajn trikove (фото 9)
Ova kuća je definicija pojma - šik! Prepišimo originalne dizajn trikove (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor