Pretraga

Ovaj šarmantni stan ispunjen detaljima će i vas inspirisati na dekor promene

Ovaj šarmantni stan ispunjen detaljima će i vas inspirisati na dekor promene

Tekst: BURO.

Da li smo opsednuti skandinavskim stilom? Kad je iskombinovan sa nežnim bojama i neodoljivim detaljima – aposlutno da! Upravo je to slučaj sa ovim stanom koji se nalazi u Stokholmu i to u zgradi koja potpiče iz 1905. godine. Stara gradnja donela je ovom prostoru izuzetno visoke plafone, ali i originalni kamin, kao i pod od svetlog drveta. Zapravo radi se promišljenoj kombinaciji modernih detalja i tradicionalnog izgleda.

Ovaj šarmantni stan ispunjen detaljima će i vas inspirisati na dekor promene (фото 1)
Ovaj šarmantni stan ispunjen detaljima će i vas inspirisati na dekor promene (фото 2)
Ovaj šarmantni stan ispunjen detaljima će i vas inspirisati na dekor promene (фото 3)

Vlasnici su želeli da prostor deluje rasterećeno i prozračno, kao i privlačno i prijateljski. To su postigli time što su kombinovali nekoliko vrsta tekstila u svokoj sobi. Tako u dnevnom boravku dominira velika niska sofa sa mnoštvom jastučića, dok su nasuprot njoj dve fotelje sa metalnim konstrukcijama. Belo, bež i krem su boje koje boje ovu sobu, a kao detalj koji razbija svedenu paletu tu je simpatičan luster u obliku cveta u pasteno ružičastoj boji. U boravku je i kamin uz koji su dodali sistem Ikea Ivar ormarića kako bi stovorili udoban kutak za čitanje.

Ovaj šarmantni stan ispunjen detaljima će i vas inspirisati na dekor promene (фото 4)
Ovaj šarmantni stan ispunjen detaljima će i vas inspirisati na dekor promene (фото 5)
Ovaj šarmantni stan ispunjen detaljima će i vas inspirisati na dekor promene (фото 6)
Ovaj šarmantni stan ispunjen detaljima će i vas inspirisati na dekor promene (фото 7)

Hodnik koji povezuje sve sobe, ima tapete sa sitnim uzorkom lišća i predstavlja centralnu tačku, kada skrenete iz njega ulazite direktno u kuhinju koja donosi francuski vajb zahvaljujući drvenom stolu za ručavanje koji je okružen stolicama nalik na one iz pariskih bistroa.

Ovaj šarmantni stan ispunjen detaljima će i vas inspirisati na dekor promene (фото 8)
Ovaj šarmantni stan ispunjen detaljima će i vas inspirisati na dekor promene (фото 9)
Ovaj šarmantni stan ispunjen detaljima će i vas inspirisati na dekor promene (фото 10)

Dodatan šarm daju raznovrsni detalji koji su svuda: od retro Marshall bluetooth zvučnika, preko modernih tipografskih printova, do interesantnih podnih i stonih lampi. Zaista je moguće proučavati i proučavati slike ovog stana kako biste otkrili nove detalje koji vam na prvi pogled nisu zapali za oko. Iako ih ima dosta oni stvaraju vizuelnu harmoniju i čine prostor opuštajućim i posebnim. Tu je i poneki detalj smešten sa namerom da „razbije“ balans, taman toliko da sve izgleda još interesantnije, kao što je primera radi prostirka u spavaćoj sobi sa životinjskim uzorokom. Prava mera između skandinavskog minimalizma i maksimalizma – prepišite!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor